Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uputili zahtjev

UMDDRH: Neka 2. listopada bude Dan obrane Vinkovaca

hrvatska zastava
Petar Glebov/PIXSELL
01.06.2012.
u 19:48

Malodobni dragovoljci predlažu da se 2. listopada obilježava dan kada su se vodile najteže borbe za obranu Vinkovaca i stradalo najviše branitelja

Udruga malodobnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske Vukovarsko-srijemske županije dostavila je vinkovačkom gradonačelniku Mladenu Karliću i Gradskom vijeću Vinkovaca, zahtjev da se od ove godine 2. listopada proglasi Danom obrane i branitelja grada Vinkovaca, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

U obrazloženju zahtjeva koje potpisuje predsjednik UMDDRH Vukovarsko-srijemske županije Samir Stanić navodi se da "slijedom povijesnih događaja koji su obilježili ratno razdoblje grada Vinkovaca 1991. i utvrđivanjem činjenica s nekima od zapovjednika ratnih postrojbi koje su tada branile i obranile Vinkovce od agresora", malodobni dragovoljci predlažu da se 2. listopada obilježava dan kada su se vodile najteže borbe za obranu Vinkovaca i stradalo najviše branitelja. Podsjećaju da bi Vinkovci zacijelo pali u ruke agresoru, da nije bilo tih hrabrih ljudi koji su u obranu grada položili svoje živote.

Malodobni dragovoljci drže kako su "zaboravljeni od države", ali na današnjoj konferenciji žele pokazati "kako mi nismo zaboravili ni lijepu našu, a ni naš grad Vinkovce zbog kojih smo čistim srcem iz školskih klupa otišli direktno u rat, domovinski, obrambeni rat i to na prve linije obrane".

Komentara 3

Avatar jwayne
jwayne
22:32 01.06.2012.

Dok su neki išli srcem na tenkove neki su se bavili tvornicama i švercom. Domovinu smo obranili od četnika ali ne od zlih hrvata. Za uništavanje Vinkovaca i ostatka Hrvatske nitko ne odgovara al bitno da su Grubori, Lora i ... prve vijesti po medijima. Pozdrav svim braniteljima!

MN
malo nas je al nas ima
22:48 01.06.2012.

bravo da se nesta pokrene i u vinkovcima al kad vec svi trazite svoje dane onda se prisijetite i vi a i ovi novinari 21.7.1991 i 12 redarstvenika koji su dali svoje zivote u mirkovcima koji su bili prodani u tom napadu i pusteni jna i cetnicima u ruke da ih pobiju ko zeceve to su bili sve redom mladi borci a danas ih se niko nesijeca u hrvaskoj sramota..... moj brat je tada imo svega 22 godine i vise se odande nije vratio borio se za lijepu nasu a danas ga se ni ovi novinari kao ni nekolicinu njih nesijete ni ove novine a kamoli hrvaska radio televizija zalosno ali istinito

HP
hps
22:49 02.06.2012.

vi sigurno ne čitate novine zar niste čuli da je oslobođen svih optužbi i pošteni velikosrbin koji je bio predsednik vlade republike srpske krajine od hrvatskih sudova i moglo bi se nabrajati tako danima a svaki dan se sudi onima koji su branili hrvatsku državu tj. HRVATSKIM BRANITELJIMA SE SUDI OD TIH ISTIH SUDOVA a kako i nebi kad od 40 ustavnih sudaca samo jedan nije bio član KPJ komunističke partije jugoslavije ili SDP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije