Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije pomoglo

Ugradili kalorimetre i gasili radijatore, a računi im veći no lani!

grijanje
B. Bradarić/VLM
11.01.2011.
u 17:38

Dok nismo imali te mjerače, grijanje cijelog stana od 55 kvadrata plaćao sam 600 kuna, a sad grijem jednu prostoriju i plaćam 550, kaže Z. Šafarik

Očekivali su Vukovarci da će s ugradnjom posebnih uređaja za mjerenje utrošene toplinske energije dobivati manje račune za grijanje. No, očito su se prevarili.

Nelogični izmjeri

Naime, računi za mjesec prosinac, koje su dobili proteklih dana, izazvali su šok i nevjericu kod građana koji su i uz maksimalne pokušaje ušteda dobili veće račune.

– Dok nismo imali te kalorimetre za stan od 55 kvadrata plaćao sam grijanje nekih 600 kuna, s tim da su mi radili svi radijatori. Za prosinac sam dobio 550 kuna račun, ali mi je radio samo jedan radijator. Uza sve to ni meni, kao niti većini građana, nisu jasni računi i kako se i na koji način naplaćuje toplinska energija. Ovo je mnogo gore nego kada smo grijanje plaćali tijekom svih 12 mjeseci u godini – rekao je Zvonimir Šafarik. Slično razmišljaju i ostali građani koji redom ističu da su zavrtali dio radijatora u stanu – a da su im računi za grijanje čak i veći nego što su bili do sada.

– Cijela ta priča oko naplate grijanja je nelogična. Poznato je da je Vukovar jedan od najskupljih gradova u zemlji kao i grijanje, ali ovo je doista previše – istaknuo je Šafarik. Ogorčena je i Katica Novotni, koja je dobila račun za grijanje od 580 kuna a u isto vrijeme i mirovinu od 1.600 kuna. – Radio mi je samo jedan radijator jer sam se bojala visokog računa. Kada sam dobila račun nisam mogla vjerovati da je na njemu iznos od 580 kuna. Sada sam zatvorila sve radijatore, smrzavat ću se, a sve da vidim kakav će račun biti. Najvjerojatnije ću nekoga radi ovoga tužiti jer ovo nije normalno! Kad platim sve račune meni ostane 200 kuna za kruh, mlijeko i hranu – rekla je Novotni.

Komentirajući riječi nezadovoljnih građana Ivan Kamerla, direktor Tehnostana, tvrtke zadužene za proizvodnju i distribuciju toplinske energije, rekao je da su novi računi rezultat naplate prema stvarnoj utrošenoj toplinskoj energiji.

Krivi su građani

– Visina računa ovisi od potrošnje građana koja se očitava i tu je sve jasno. Moramo se svi zajedno naučiti na takav način života, na štednju, da pazimo koliko ćemo odvrnuti radijatore kao i da stvorimo potrebne preduvjete kako bi nam računi bili niži – rekao je Kamerla, dodajući da se utrošena energija plaća prema cijeni od 0,23 kuna po kWh, ali i da je to cijena iz 2008. i da je ona niža od realne cijene grijanja.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:20 13.01.2011.

opet pljačka nevinog naroda od prokleti i nezasitni birokrata

BI
Bisera
20:40 06.02.2011.

ni ljiepo kako če ljudi plačati ,pogotovo ti što imaju malu djecu,grijat i moraš ajd .ugasi to se hitro mora riješiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije