Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinutost

Učestali požari na gospodarskim objektima pokraj Novske

požari (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/3
25.05.2012.
u 11:29

Mještani nerado govore. Kažu kako su svjesni da se, očito, selom kreće piroman

Nekoliko požara na gospodarskim objektima u naselju Rajić nedaleko od Novske u zadnjih dvadesetak dana uznemirilo je mještane. Naime, vatrogasci DVD-a Novska i Rajić intervenirali su čak u četiri navrata, uvijek na objektima u kojima je bilo spremljeno sijeno za prehranu domaćih životinja. Zbog sumnjivih okolnosti i uzroka požara, to među mještanima nije moglo proći bez pitanja.

Sumnjaju da to netko namjerno radi, netko tko dobro poznaje taj dio sela. U četvrtak noću, nešto prije ponoći, planula je još jedna staja, ovaj put uz glavnu cestu na posjedu Slavka Idžojtića. Iduće jutro vlasnik kaže da ga je tu večer iz sna probudilo glasno pucketanje i svjetlo vatre.

– Prozor sobe u kojoj spavam nalazi se odmah do staje. Valjda sam tek zaspao i trebalo mi je nekoliko trenutaka da se snađem kada sam ugledao plamen. Bilo je strašno dok sam s pristiglim susjedima spašavao svinje, a iznad glava nam je buktala vatra. Nekako smo uspjeli izvesti i traktor ispod nadstrešnice, ali ostalom nije bilo spasa – kazao je uznemireni vlasnik.

Mještani nerado govore. Kažu da su svjesni kako se, očito, selom kreće piroman. Netko tko se iz tko zna koje namjere okomio na paljenje sjenika.

– Taj u svojem pohodu na palež gospodarskih objekata sada ne preže i od podmetanja vatre u blizini stambenih objekata. Pitamo se čija je zgrada sljedeća i tražimo brzo pronalaženje krivca – zahtijevaju okupljeni. Smatraju da je prava sreća što su požari na vrijeme primijećeni i što je dobro osposobljeno lokalno vatrogasno društvo brzo reagiralo do dolaska vatrogasaca iz Novske. U intervencijama vatrogasci su uspjeli zaustaviti širenje vatre, no u požarima je ipak izgorjelo spremljeno sijeno i nastala je veća materijalna šteta.

– Na istom području i krajem protekle godine također smo intervenirali u gašenju objekata u kojima je bilo smješteno sijeno. Kako isti gospodarski objekti nisu spojeni na električnu mrežu i nalaze se podalje od glavne ceste, nameće se pitanje uzroka požara. Zadnji požar u četvrtak noću gasili smo više od dva sata. Da nije stavljen pod kontrolu na vrijeme, vatra se mogla proširiti i na stambeni dio kuće, a mogla je stradati i susjedna kuća.

Spašene su i sve životinje koje je vlasnik držao u zapaljenoj staji – rekao nam je Davor Štimac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Novske. Zbog sumnje u uzrok nastajanja požara, novski policajci nakon obavljenog očevida provode istražne radnje i u ovom trenutku ne otkrivaju ime mogućeg sumnjivca.

Ključne riječi

Komentara 1

VE
velikazmija
21:03 25.05.2012.

moguće je da vas napadaju indijanci zapaljivim strijelama ko zna strijela ide i preko sto metara -- a indijanci su tome vični --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije