Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preskupa investicija

U Osijeku ne žele domaće tramvaje

tramvaj, policija
Renato Branđolica
20.04.2010.
u 10:30

Zagreb će uskoro u prometu imati 140 niskopodnih tramvaja, a potom počinju pregovori s Vladom o nastavku proizvodnje tramvaja u Gredelju i Končaru. Interesa za ova prometala nema u Osijeku čijim ulicama voze češki tramvaji.

Mi smo u proljeće prošle godine prvi počeli s antirecesijskim mjerama, a o njihovim učincima izvijestit ćemo zagrebačku Gradsku skupštinu i hrvatsku javnost do polovice srpnja ove godine. Prvi smo u zemlji uveli mjere za borbu protiv krize, nema razloga da prvi objavimo rezultate - rekao je gradonačelnik Milan Bandić puštajući jutros u pogon 136. niskopodni tramvaj na trešnjevačkoj remizi.

Bandić nove Vladine mjere za stabilizaciju gospodarskog stanja, koje je jučer najavila premijerka Jadranka Kosor, smatra korakom naprijed u sređivanju stanja u zemlji.

- Ako je Vlada čvrsto odlučila napraviti reda u javnim poduzećima i javnoj upravi, onda to pozdravljam iako je taj put dug i mukotrpan. Znam to iz zagrebačkog primjera - upozorio je Bandić te dodao da treba vremena da se vidi kako će se mjere provoditi u praksi i odraziti na svakodnevni život.

A zagrebački javni prijevoz od danas bi trebao biti još kvalitetniji budući da je još jedan niskopodni tramvaj pušten u promet.

- Još imamo četiri duga i jedan kratki tramvaj za pustiti u promet pa ćemo vidjeti što ćemo dalje. Slijede nam dogovori s Vladom o tome kako napraviti 60 kraćih niskopodnih tramvaja za potrebe Zagreba tamo gdje dugi niskopodni tramvaji nisu “dobrodošli” - izjavio je nakon puštanja u promet 136. tramvaja Milan Bandić.

U Osijeku ne žele domaće tramvaje

To je i u interesu grada, zbog podizanja kvalitete javnog prijevoza, ali i u Vladinu interesu jer će se tako Končarovi i Gredeljevi proizvodni kapaciteti zaposliti na još dvije ili tri godine, smatra Bandić.

Inače, Zagreb je jedini hrvatski grad koji se odlučio za domaće tramvaje. Naime, Osijek, koji također ima tramvajsku mrežu javnog prijevoza, odlučio se na jeftinije češke kratke tramvaje i to zbog cijene.

- Kontaktirali smo s osječkim gradskim vlastima, ali naši su im tramvaji skupi. Uvozni su im bili jeftiniji - kazao je Darinko Bago, predsjednik uprave Končara.

Komentara 8

SC
Scanius
09:16 21.04.2010.

Vito u pravu si ... znam konkretno za plasticni interier tramvaja da je dosao iz susjedne slovenije.

IL
ilica
18:10 03.05.2010.

Vito, kak to misliš \"prodao talijanima i sad ih od njih iznajmljuje\"?

Avatar ludi kekec
ludi kekec
12:16 20.04.2010.

\"Inače, Zagreb je jedini hrvatski grad koji se odlučio za domaće tramvaje.\" Baš zanimljivo... od SVIH gradova u Hr koji imaju tramvaje, jedino Zagreb :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije