Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvertira sezone

Treće Jadranske igre dižu sidro u Malinskoj na Krku

jadranske igre (1)
jadranskeigre.com
31.05.2012.
u 13:40

Od ove godine Jadranske igre prvi put poprimaju i međunarodni karakter. Ovosezonski pobjednici na kraju će, naime, odmjeriti snage sa suparničkim ekipama iz susjednih zemalja, Crne Gore, Italije i Slovenije.

MALINSKA – Nikad bolju, maštovitiju i raznovrsniju sezonu najavljuju organizatori Jadranskih igara, Adriaevents iz Bakra i agencija 5/group iz Zagreba, čije treće izdanje počinje prvim kvalifikacijskim susretom na rivi u Malinskoj na otoku Krku sutra, u subotu 1. lipnja u 19.30 sati. Sat i pol prije toga, točno u 18 sati, na borilišta će izići sudionici Lino Jadranskih igara Junior, što je nakon dvije godine održavanja jedna od mnogih sadržajnih novosti nove sezone.

Tako će, naime, prema obećanju organizatora uistinu biti riječ o projektu koji povezuje i spaja sve generacije, promiče izvorne hrvatske vrijednosti i običaje te, možda i najvažnije, na potpuno nov način obogaćuje lokalnu turističku ponudu. Jer, uz natjecanje najmlađih treće Jadranske igre na borilišta, u većini mjesta smještena na samoj rivi, donijet će i nekoliko novih, maštovitih igara kao i bogat zabavno-glazbeni program u sklopu popularnog i općeprihvaćenog afterpartyja.

Od ove godine Jadranske igre prvi put poprimaju i međunarodni karakter. Ovosezonski pobjednici na kraju će, naime, odmjeriti snage sa suparničkim ekipama iz susjednih zemalja, Crne Gore, Italije i Slovenije. Prema očekivanjima organizatora i pokrovitelja, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije, time će Jadranske igre opravdati status omiljene ljetne razbibrige i događaja koji se ne propušta nego pamti.

Jezikom brojki, igre čini 35 turističkih odredišta diljem Jadrana u 100 dana održavanja s više od ukupno 60.000 posjetitelja i 2 milijuna TV gledatelja. Sama natjecanja po mjestima održavat će se u uvodnom dijelu tijekom lipnja i srpnja, a u završnom dijelu tijekom kolovoza i početkom rujna. Zbog toga će se kvalifikacijska natjecanja održavati po regijama – Istra i Kvarner čine regiju 1, sjeverni dio Dalmacije od Karlobaga do Primoštena regiju 2, središnji dio Dalmacije od Primoštena do Makarske regiju 3 i najjužniji dio Dalmacije od Makarske do Cavtata regiju 4.

Pobjednici kvalifikacija ulaze u doigravanje sve do polufinalne faze, a u samoj završnici međusobnu snagu i spremnost odmjerit će četiri najbolje ekipe iz svih jadranskih regija. Susreti u regiji 1 nakon sutrašnjeg u Malinskoj održat će se 3. lipnja u Rabu, 9. lipnja u Omišlju, 15. lipnja u Krku, 16. lipnja u Rapcu, 17. lipnja u Novigradu, 21. lipnja u Malom Lošinju i 26. lipnja u Fažani. Za razliku od prošlogodišnjih pobjednika iz ekipe C. B. Popaj iz Primoštena, koji su svom mjestu priskrbili vatrogasno vozilo, ovogodišnji će pobjednici dobiti vozilo hitne pomoći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije