Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnički sdp

Toga nikad nije bilo, nećemo pristati na uvođenje cenzure

'07.02.2013., Koprivnica - Zastitni znak prehrambene kompanije Podravka zlica ispred upravne zgrade tvrtke u Starcevicevoj ulici. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
02.10.2013.
u 10:00

Bivši saborski zastupnik Stjepan Henezi je jučer odmah dao izjavu o Podravki - kritizirao je ponašanje Podravkinih sindikata

Nekolicinu uglednih članova koprivničkog SDP-a iz redova onih koji nisu izravno uključeni u klanovsku borbu između dviju struja jučer smo zamolili da prokomentiraju odluku Gradskog odbora o zabrani istupa članova SDP-a o prehrambenoj kompaniji Podravki.

Kako klinca

Nisu svi na to pristali. Petar Stapar, primjerice, donedavno ravnatelj, a sada stečajni upravitelj Opće bolnice - ujedno i gradski vijećnik - bez razmišljanja je poručio kako to radije ne bi komentirao...

S druge strane, dušu je otvorio Marinko Bagarić, direktor gradskog poduzeća Koprivnica plina i voditelj gotovo svih SDP-ovih lokalnih predizbornih kampanja proteklih godina.

- Ne prihvaćam mogućnost da meni netko tako nešto zabranjuje, u SDP-u nikad nismo imali cenzuru. Štoviše, vrijeđa me da me netko tretira kao klinca, da mi kaže kako ne smijem nastupati negativno prema Podravki i time joj nanositi štetu. Pa, ja sam u Podravki radio 27 godina, ona me hranila, i ne pada mi na pamet govoriti štetno o njoj - izjavio je on i dometnuo kako ne misli da su SDP-ovci dosadašnjim izjavama nanijeli štetu Podravki.

Evo izjave...

Boris Garaj, cijenjeni menadžer, bivši direktor Hartmanna, drži kako političke stranke uopće ne bi trebale govoriti o konkretnim tvrtkama, pa je i sama rasprava o odluci da se zabrane istupi o Podravki deplasirana.

- Politika treba razgovarati o tome kako da pomogne tvrtkama, tako i Podravki. U svakome slučaju, za mene odluka Gradskog odbora neće vrijediti, neću je se pridržavati - izjavio je Garaj.

Oglasio se i Stjepan Henezi iz stare garde koprivničkih esdepeovaca, nekadašnji saborski zastupnik.

- Ne vjerujem da bi Gradski odbor danas, 2013. godine, donio takvu odluku, da bi zabranio članovima da misle i govore. To bi mi bilo neshvatljivo i takav zaključak ne bih mogao prihvatiti - komentirao je on.

Henezi je odmah i dao izjavu o Podravki, davši do znanja da neće pristati na uvođenje cenzure.

- Neshvatljivo mi je s pozicije socijaldemokracije da sindikati u Podravki daju podršku odlasku radnika s otpremninama umjesto da se bore da ti radnici imaju posla - izjavio je on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije