Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLUJNO NEVRIJEME

Tekvondisti u Bjelovaru potopljeni - voda uništila sav inventar

potop
Damir Špehar/PIXSELL
18.06.2010.
u 14:38

Kakva bi to katastrofa s nesagledivim posljedicama bila da je četrdesetak djece ostalo zatočeno u klaustrofobičnom prostoru, ali srećom otišli su kući desetak minuta prije prodora vode u naš prostor, svjedoči suvoditeljica kluba.

Nevrijeme koje je poharalo Bjelovar praćeno obilnim padalinama najviše je očaja i glavobolje zadalo voditeljima Taekwondo i aerobik kluba Fox u Mohorovićevoj ulici, koji su doslovce potopljeni zbog čega je uništen sav inventar novouređenog prostora za vježbanje, ali sreća u nesreći je bila što je izbjegnuta velika tragedija.

Za djecu spas u zadnji trenutak

- Kakva bi to katastrofa s nesagledivim posljedicama bila da je četrdesetak djece ostalo zatočeno u klaustrofobičnom prostoru, ali srećom otišli su kući desetak minuta prije prodora vode u naš prostor. Naime livada prema kojoj su usmjerena naša izlazna vrata pretvorena je u jezero koje se razinom vode popelo do gotovo pola metra. Klub u kojem sam ostala sama pospremajući stvari iza 22 sata je potopljen sa 20-ak centimetara vode. Pokušala sam izaći, ali nisam mogla otvoriti vrata te sam mobitelom pozvala u pomoć jer nisam uspjela pobjeći ni kroz zabrtvljeni prozor - svoj je nemili događaj ispričala Sanela Tolić, suvoditelja kluba.Očajna nakon stravičnog događaja rekla je kako je prema grubim procjenama nanesena šteta više od 100.000 kuna te da se odgađa za danas zakazani turnir.

Potopljeni četvrti put

Da tragedija bude još veća, ističe kako je ovo četvrti put da su potopljeni u zadnje tri godine te da su se obratili svim mjerodavnima, ali nitko nije izlazio u susret.

Složeni problem
Problem je u tome što je livada u vlasništvu Grada, sporni kanal koji se izlio u nadležnosti je Hrvatskih voda, no prekomjerno slijevanje vode dogodilo se zbog nedostatka odvodnih jaraka, a što se pak pripisuje na teret odgovornosti tvrtke Komunalac.

- Hrvatske vode rješavaju pitanje voda, ali ne možemo voditi komunalnu politiku, odnosno ne možemo rješavati pitanje odvodnje cestovnih graba i jaraka. No tu smo da pomognemo - ističe Slavko Husnjak, član uprave Hrvatskih voda ispostave Bjelovar. Kako se nije izlijevala kanalizacija u Komunalcu, kažu da također nisu odgovorni jer riječ je o izvanrednoj nesvakidašnjoj situaciji i prevelikoj količini vode koju bi malo što moglo obuzdati. Zajedničkog su stava da problem treba riješiti dodatnim sustavima sigurnosti od poplava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije