Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi bojkot nastave

Tehnička škola N. Tesla ponovno "pala" na tehničkom pregledu

tehnička škola (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/4
29.03.2013.
u 13:26

U odnosu na prvi tehnički pregled do sada je učinjeno dosta ali svejedno nedovoljno. Sad više niti ne znamo što će i kako daje biti, kakva je dalja procedura, kaže Dragana Đorđević, predsjednica Vijeća roditelja Tehničke škole.

I drugi tehnički pregled obnovljenih prostorija Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru nije zadovoljio jer još uvijek nisu završeni svi planirani radovi. U odnosu na prvi današnji tehnički pregled pokazao je da je uklonjeno 80 posto nedostaka uočenih prije nešto više od mjesec dana ali što ipak nije dovoljno da škola može dobiti uporabnu dozvolu i da djeca ponovno sjednu u svoje školske klupe. Tijekom pregleda uočen je niz manjih nedostataka ali i činjenica da nisu uređeni prilazi školi, vanjska hidromreža, nije atestirano postavljeno dizalo…

- Ne znam što više reći. Očajni smo i razočarani svi redom. U odnosu na prvi tehnički pregled do sada je učinjeno dosta ali svejedno nedovoljno. Sad više niti ne znamo što će i kako daje biti, kakva je dalja procedura… Znamo samo da je prvi rok za završetak obnove škole bio 25. prosinac prošle godine i da smo od tada imali tri – četiri roka ali i da su svi probijeni, kaže Dragana Đorđević, predsjednica Vijeća roditelja Tehničke škole.

Svjesni svih problema i teškoćama u odvijanju nastave roditelji su spremni pomoći na sve načine. Već su najavili da će se organizirati i uključiti u čišćenje i brisanje školskih prostorija kako bi se i na taj način ubrzao cijeli postupak i završili radovi. Đorđević kaže i da se od utorka, kada se nastavlja nastava radi uskršnjih praznika, može očekivati novi bojkot nastave.

– Vijeće roditelja je još početkom ožujka donijelo odluku da ukoliko i ovaj rok bude probijen da će započeti novi bojkot nastave. Za sada ta odluka ostaje na snazi. Svjesni smo problema, napora koje ulažu ministarstvo i svi drugi uključeni u postupak obnove ali isto tako znamo i da je sve ovo prevršilo svaku mjeru. Djeca i sada dio nastave pohađaju u školi koja ne zadovoljava niti najosnovnije uvjete. Skraćeni su sati, profesori trče sa jedne na drugu stranu pa i sama kvaliteta nastave dolazi u pitanje. Uz sve to i studenti Veleučilišta, gdje su smještena djeca, ne mogu normalno i kvalitetno pohađati nastavu, zaključila je Đorđević.

>>Tehnička škola u Vukovaru i dalje u radovima, Jovanović razočaran

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije