Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolege im paze leđa

Tehničari i informatičari vikendom čuvaju vozače od vandala

gpp
10.05.2010.
u 15:38

Birali smo snažnije muškarce, nismo im rekli da se tuku, ali smjeli su se braniti – kaže direktor GPP-a Igor Medić, a kolege “zaštitari” i ubuduće će vikendom noću patrolirati vozilima.

Dva napada na vozače osječkog GPP-a u samo tjedan dana bila su kap koja je prelila čašu.

Zaštitari su preskupi

Odlučili su uzeti stvar u svoje ruke pa je 50 djelatnika ove tvrtke u noći na petak i subotu hrabro zakoračilo u tramvaje i autobuse kako bi održavalo red i pomoglo kolegama.

– Bilo je tu i tehničara, informatičara, ljudi iz menadžmenta, prodaje, po dvoje ili troje u svakom vozilu. Pazili su da svi plate kartu i da alkoholizirani ne prave nered. Birali smo snažnije muškarce, nismo im rekli da se tuku, ali smjeli su se braniti – kaže direktor GPP-a Igor Medić. Kolege “zaštitari” i ubuduće će vikendom noću patrolirati vozilima. Angažiranje zaštitarske tvrtke im je, kaže Medić, preskupo, a dovoljnu potporu im ne može osigurati ni policija jer bi im na noć trebalo 50-ak osoba, oko 200 radnih sati.

Ustrojit će i posebnu ekipu koja će poput interne policije priskakati u pomoć na poziv ugroženog vozača. Stotinjak tisuća kuna godišnje štete naprave vandali na vozilima. No, daleko su veće traume koje djelatnici proživljavaju samo zato što žele naplatiti kartu i zaraditi plaću. Već su četiri vozača ove godine napadnuta, a dvaput su vandali razbijali vozila. U cijeloj 2009., pak, napadnut je jedan vozač, a razbijano je u devet vozila.

Doživotna zabrana vožnje

– Trojici sam mladića rekao da izađu ako ne žele platiti kartu, a odgovorili su mi da će me morati prvo izudarati. Razbili su mi vrata kabine, otrgnuli brisač – prisjeća se vozač Stjepan Knežević prošlotjednog događaja. Vozačici tramvaja nedavno je nasilnik gurao hot-dog u usta, a na njezina kolegu iz autobusa nasrtali su bejzbolskom palicom. Pravomoćno osuđenim vandalima, a takvih još nema jer postupci traju, GPP će pokušati doživotno zabraniti vožnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije