Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat taksista

Taksisti nelegalno ulazili u Zračnu luku Zadar, intervenirala policija

'23.05.2010., Zadar - Rampe na ulazu u zracnu luku Zemunik. Traju prepirke oko legalnih i nelegalnih Taxi prijevoznika. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
24.05.2010.
u 08:10

Već isti dan kada smo postavili rampu neki su taksisti gurali putnička kolica ispod rampe i ulazili, kaže ravnateljica Zračne luke.

Nakon apela taksista iz Zračne luke Zadar pristali su smanjiti cijenu godišnje karte sa 6500 na 4200 kuna, no ni to nije dovelo do primirja. Štoviše, iz Zračne luke ističu kako su zbog ulazaka taksista u Zračnu luku bez plaćanja karte morali zvati policiju.

Pokidan i lanac

– Već isti dan kada smo postavili rampu kako bismo taksiste spriječili da ulaze u luku kao putnici, bili smo šokirani njihovim ponašanjem. Naime, kako bi se rampa podignula, neki od taksista gurali su ispod nje putnička kolica, a onda ulazili. Čak su nam i lanac na stajalištu za taksiste uništili. Zbog svega toga morali smo pozvati i policiju – rekla je ravnateljica Zračne luke Katica Pupić-Bakrač i dodala kako su iz Zračne luke pristali smanjiti cijenu godišnje karte sa 6500 kuna na 4200 kuna uz kvartalno plaćanjem, no na tu cijenu pristao je samo novi taksiprijevoznik te samo nekoliko taksista iz taksisekcije koja ima ukupno 28 taksista.

– Zamolili su nas iz Obrtničke komore da odgodimo plaćanje preko zajedničkog ugovora, i na to smo pristali, pa smo im omogućili da za tekući mjesec plate 350 kuna. No, ne budu li plaćali unaprijed za svaki pojedini kvartal, nećemo im dopustiti da uđu – rekla je Katica Pupić-Bakrač.

Podsjetimo, taksisti su prozivali Zračnu luku da je 6500 kuna, koliko bi oni trebali plaćati, više čak i od cijene koju za parkiranje plaćaju zagrebački taksisti, na što su im iz Zračne luke odgovorili da je u Zagrebu i taksista više te da zadarski taksisti više zarađuju.

– Istina je da su nam ponudili nešto nižu cijenu, no mi smo tražili da to bude 2500 kuna, a dogovorili se još nismo. Što se tiče navodnih nelegalnih ulazaka, o tomu ništa ne znam – rekao nam je prvi čovjek taksisekcije Predrag Šimunov.

Nelegalni ulazak

Sve probleme nastale na relaciji taksisti – Zračna luka objasnio je tvrdnjom da u Zračnoj luci taksisti posla imaju samo četiri mjeseca u godini te da zato ulaz moraju plaćati mjesečno. Da je nelegalni ulazak u Zračnu luku prijavljen policiji, potvrdila nam je zadarska policija, koja je nedavno intervenirala i zbog prijetnje novom taksikoncesionaru čijim je dolaskom cijena taksi usluge prepolovljena, i iznosi 20 kuna za pet kilometara.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar sebastian
sebastian
08:18 24.05.2010.

A zasto taksisti uopce moraju placati, zar vam nije dosta kad narod dodje i placa, pa nema taksita tisuce??????opet neko se pravi vazan kako bi opljackali taksiste...??? Ja principjelno kaze svakome taksisti vozi me bez ukljucenog sata i ne zelim racun...!!!

AD
adgjl
08:47 24.05.2010.

Jadni taksisti, baš mi ih je žao. Pogotovo ovih zagrebačkih, koji su skupi da ne mogu biti skuplji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije