Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ignoriranje stanja

T7 Vis podnosi kaznene prijave protiv Habuša, Vlašića, Radelića...

Varaždin prosvjed T7 (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
27.05.2012.
u 23:45

U T7 Visu kažu i kako Habuš \"svjesno laže građane tvrdnjama da ništa ne poduzima u vezi s inspekcijskim rješenjima, jer čeka stav, odnosno odgovor iz ministarstva, a koje im je već dalo inspekcijsko rješenje i naredbe\".

Budući da Grad Varaždin ništa ne poduzima u vezi konstruktivnih prijedloga T7 VIS-a za rješavanje alarmantnih otvorenih pitanja oko otpada koji zagađuje okoliš, čak ni nakon jasnog stava Ministarstva zaštite okoliša i prirode od 24. svibnja ove godine da je dužan hitno ilegalnu deponiju u Brezju dovesti u zakonito stanje, T7 VIS prisiljen je podnijeti kaznene prijave protiv gradskih dužnosnika među kojima su gradonačelnik Habuš, pročelnik Vlašić, Briški i drugi koji javno iznose laži te grad Varaždin svjesno vode u bankrot i ekološku katastrofu, priopćeno je u nedjelju navečer iz T7 Visa.

Navodi se i kako je u cilju rješavanja odnosa s Gradom Varaždinom i Varkomom vezanih uz pitanje alarmantne obrade komunalnog otpada umjesto baliranja u Brezju, kao i alarmantnog i hitnog uklanjanja bala s ilegalne deponije, T7 VIS proteklih mjeseci iznio više vrlo korektnih i konstruktivnih prijedloga, no Grad Varaždin, odnosno Goran Habuš kao gradonačelnik, neprofesionalno i neodgovorno, usprkos alarmantnom stanju, nije se očitovao ni na jedan od spomenutih prijedloga, iako je od prvog proteklo gotovo tri mjeseca. Grad i gradonačelnik i dalje s Varkomom nezakonito zagađuju tlo i okoliš u Brezju bez ikakvih dozvola i bez obzira što su već sedam mjeseci pozivani isporučivati otpad u MBO postrojenje sukladno važećem ugovoru.

\"Šutnja gradonačelnika Habuša na službeno upućene dopise u tako alarmantnoj situaciji potpuno je neprimjerena, neshvatjiva i krajnje neodgovorna s obzirom na funkciju koju obnaša te niz inspekcijskih rješenjaMinistarstva zaštite okoliša i prirode koja Gradu Varaždinu nalažu hitno uklanjanje bala iz Brezja. Ignoriranje stanja na ilegalnom odlagalištu krajnje je štetno prvenstveno zbog zaštite okoliša i zdravlja ljudi te zagađenja tla i širenja mogućih zaraza, ali i stvaranja daljnjih nepotrebnih troškova kojima su izloženi građani primitivnim privremenim baliranjem otpada i privremenim skladištenjem na ilegalnu deponiju\", navodi se u priopćenju T7 Visa.

Napominju i kako u dopisu koji je T7 VIS primio 24. svibnja, ministrica Mirela Holy jasno i nedvosmisleno ukazuje Gradu Varaždinu, Varkomu i odgovornim osobama da je \"neupitna obveza osobe kojoj je inspekcijska mjera naređena dovesti svoj rad u zakonito stanje“, kao i da Ministarstvo zaštite okoliša i prirode \"nema aktivnu ulogu u odlučivanju o izboru izvođača i tehnologije zbrinjavanja otpada“. U T7 Visu kažu i kako Habuš \"svjesno laže građane tvrdnjama da ništa ne poduzima u vezi s inspekcijskim rješenjima, jer čeka stav, odnosno odgovor iz ministarstva, a koje im je već dalo inspekcijsko rješenje i naredbe\".

\"Tako je T7 VIS, zbog nanošenja štete tvrtki, nepoštivanja zakona, nepoštivanja odluka Gradskog vijeća i bivše i nove vlasti, kao i ugrožavanja okoliša otpadom te posebice zagađivanja tla, započeo s pokretanjem dvadesetak kaznenih prijava protiv više odgovornih osoba u Gradu Varaždinu, među kojima su gradonačelnik Goran Habuš, pročelnik Vlado Vlašić, zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić i drugi. Osim njih, T7 VIS bio je prisiljen i pokrenuti kaznene prijave i protiv vijećnika Gradskog vijeća koji su donosili i dalje donose svjesno, namjerno nezakonite i štetne odluke za Grad Varaždin, bez obzira na potpune informacije o njihovoj štetnosti. Uz njih, tu su i ništa manje bitne, ali javnosti dijelom nepoznate osobe, suodgovorne za sve gore navedeno, kao što su Robert Briški, Antun Mišanović te Davor Skroza\", ističe se u priopćenju T7 Visa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije