Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud u Zlataru

Svjedočila sestra koja je sve vidjela, slijedi rekonstrukcija

'zagorje - 04. 05. 2010.,Zlatar, Hrvatska - Rudolf Hruskar na sudenju za pokusaj ubojstva na Zupanijskom sudu'
'Sabina Sviben/VLM'
05.05.2010.
u 09:35

Bez pregleda kod liječnice medicine rada Hruškar nije mogao voziti kamion, nego je sjedio u uredu i čitao.

U zlatarskom Županijskom sudu jučer je nastavljeno suđenje Rudolfu Hruškaru (62) za pokušaj ubojstva Ivana Ščapeca, direktora poduzeća Bačani Transporti iz Bedekovčine. 

Po optužnici, Hruškar se tereti da je 9. prosinca prošle godine oko 9.10 sati u prostorijama prijevozničke tvrtke Bačani Transporti iz pištolja kalibra 9 mm ispalio u Ivana Ščapeca (38) najmanje tri hica i pogodio ga u predio prsnog koša, trbuha, lijevog lakta i desne noge. Hruškar, djelatnik poduzeća, navodno je u Ščapeca pucao jer je dobio otkaz.

Jučer je svjedočila Anita Bačani, sestra ozlijeđenog Ščapeca, koja je za tragičnog događaja bila s njim u uredu i sve vidjela.

Sukobi s direktorom

Po njezinu iskazu, Rudolf Hruškar bio je dobar zaposlenik do unatrag tri godine, kada je počeo odbijati zadatke i dolaziti u verbalne sukobe s direktorom. S dolaskom krize tvrtka je bila prisiljena otpuštati radnike, pa je u veljači prošle godine Hruškar dobio otkaz i otpremninu, no tužio je poduzeće zbog nezakonitosti otkaza i tvrtka ga je ponovo zaposlila jer ima još samo par godina do mirovine. Na posao je opet stupio u studenome prošle godine, no da bi vozio kamione trebao je obaviti liječnički pregled kod liječnice medicine rada u Zaboku.  

– Hruškar nije otišao na liječnički pregled kamo je upućen, a u tjednu prije ovog događaja dva dana nije došao na posao niti donio potvrdu o bolovanju. U utorak opet nije došao na posao, pismeno je upozoren, a u srijedu, 9. prosinca, pojavio se u uredu s nekom dokumentacijom, no to nije bilo ono što smo tražili. Uručila sam mu otkaz ugovora o radu, koji nije htio potpisati, tražio je natrag svoje dokumente, a rekla sam da ću ih poslati poštom. Nakon toga je izašao, sjedio neko vrijeme u autu, onda se opet vratio u ured. Tada više nismo razgovarali, izvadio je pištolj i počeo pucati u mog brata – rekla je Anita Bačani, dodavši kako za vrijeme razgovora nije bilo prijetnji, već je Hruškar samo povisio ton, a Ivan Ščapec samo se povremeno uključivao u razgovor.

Nije dolazio tri dana

Razlog otkaza, istaknula je Anita Bačani, nije samo to što se Hruškar nije podvrgnuo liječničkom pregledu kod liječnice koju je odredila tvrtka, već i što nije opravdao tri dana nedolaska na posao, na kojem je, otkad je opet primljen, sjedio u uredu i čitao novine.

Rudolf Hruškar nalazi se u pritvoru, a suđenje će se nastaviti rekonstrukcijom na mjestu događaja u Bedekovčini, u prostoriji poduzeća Bačani Transporti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije