Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPALADIUM ARENA

Split će platiti dug bankama, kada će se dvorana otvoriti – ne zna se

grčić (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/4
10.09.2012.
u 13:39

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić došao je na sastanak u Split i obećao da će država prebaciti zemljište na Grad ako elaborat pokaže isplativost kompleksa

– Grad Split ima na računu novac koji bi trebao uplatiti bankama za Spaladium Arenu, nije pod ovrhom ni pred bankrotom – izjavio je dogradonačelnik Jure Šundov nakon sastanka s potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem, predstavnicima konzorcija, u kojemu su izvođači radova i tvrtka Sportski grad ATP koja upravlja dvoranom.

>>Kraj ere: U blokadi su i Željko Kerum i njegovi rođaci

Dogovorili su da će Split platiti dospjela potraživanja, Vlada će nastojati pomoći da se riješi problem i dovrši kompleks, odnosno sagradi poslovni toranj, a Spaladium Arena, kako je rečeno, "uskoro" će se opet otvoriti.

Grčić je rekao da Vlada želi pomoći, cilj joj je da se dvorana dovrši i stavi u funkciju. Traži elaborat o isplativosti gradnje tornja i modelima kako to učiniti, nakon čega je spremna prepisati vlasništvo nad 12.000 četvornih metara zemljišta na kojem je sagrađena Spaladium Arena na Grad Split što je dogovoreno s vladom Jadranke Kosor, a potvrđeno u svibnju na sastanku s prvim potpredsjednikom Radimirom Čačićem.

Sudeći po sastanku u ponedjeljak, Grad Split je prestao plaćati svoju obvezu od 3,6 milijuna kuna mjesečno Sportskom gradu upravo kako bi potaknuo da se Vlada, koja plaća pola te obveze, uključi u rješavanje problema.

– Dospjele su obveze 14 milijuna kuna, od čega polovicu treba platiti Grad, a polovicu država. Split iz državnog proračuna nije povukao cijeli iznos koji je mogao, nego 2,4 milijuna kuna. Novac je na računu, nismo ga htjeli proslijediti Sportskom gradu iz straha da ga ne potroše nenamjenski, na tekuće poslovanje – rekao je Šundov ustvrdivši da će novac uplatiti ovih dana.

Na pitanje zašto Grad nije povukao instrumente osiguranja, odnosno prisilio konzorcij u kojemu su Konstruktor, IGH i Dalekovod da završi toranj, Šundov je rekao da su bili u financijskom škripcu, a Split ih nije htio blokirati jer nije htio poslati na ulicu 2000 Konstruktorovih radnika.

Komentara 4

NI
Niko33
14:42 10.09.2012.

Jednom sam gledao intervju Antuna Vrdoljaka. Kaže čovjek da su mu 1972. zabranili snimati, zabranili su prikazivati njegove serije, filmove... "Al kupim ja neku staru kuću u Zagorju, preuredim je i pođem u njoj uzgajat kokoši nosilice. Od prodaje jaja sam zaradio više nego za sve partizanske filmove i Prosijake i sinove."

CH
chemica
14:12 10.09.2012.

Znači, umjesto da pritisnu Konstruktor ( privatnu firmu), oni su odlučili hebuckati državu? Sve u ime jadnih radnika koji bi završili na burzi. Ovako im je puno bolje? Mjesecima nisu vidjeli plaću, a dubioze jedne PRIVATNE firme sada mora rješavati država? Zbog nekakve besmislene dvorane koju bi bilo najbolje srušiti da više ne gomila gubitke? Vlada nam uistinu nema pametnijeg posla.

DU
Deleted user
15:35 10.09.2012.

10.09.2012. u 14:12h chemica je napisao/la: ------------------------------ ljut sam koliko i ti jer sam ipak iz splita (bolje da nisam) problem je što grad kroz nesposobnog gradonačelnika (smiješno, nitko ne zna gdje je) nije prisilio Konstruktor da završi posao. Cijelili projekt je zamišljen samo da se ukrade novac. Na početku su Amerikanci upravljali dvoranom, ali kada su vidjeli što je to, odmah su pobjegli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije