Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne tone samo kerum

Kraj ere: U blokadi su i Željko Kerum i njegovi rođaci

'05.04.2012., Split - Fani Horvat i Zeljko Kerum dosli na modnu reviju poznatog baranda Sisley. Trudna Fani za tu je prigodu odjenula haljinu koja lijepo iscrtava njen trudnicki trbuh. Ivana Ivanovic/
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/4
08.09.2012.
u 19:12

Osim tvrtke Adriatic, koja gradi hotel Marjan, u blokadi je i Neva Kerum, Kerumova turistička tvrtka koja je vlasnik Adriatica. U blokadi je i Sunčani odmor, koju vodi Saša Horvat, Fanin brat, TE Sapor, tvrtka njegova nećaka Igora Sapunara.

Željko Kerum doista je u problemima. Raste broj njegovih tvrtki u blokadi, a pod ovrhom bi se lako mogao naći i Grad Split. Razlog je Spaladium Arena, odnosno 22 milijuna kuna koliko potražuju banke. Problem je zaista gorući, u ponedjeljak u Split dolazi potpredsjednik Vlade Branko Grčić. Kerum je već dulje nedostupan javnosti pa nismo dobili njegov komentar.

– Mi u SDP-u više ga i ne smatramo gradonačelnikom. On taj posao ne radi! – kaže Ivo Baldasar iz SDP-a. – Spaladium Arena bi u 30 godina koštala milijardu i 300 milijuna kuna. To je maslo Ive Sanadera, a sadašnja garnitura stanje je pogoršala aneksima ugovora kojima je Konzorcij oslobodila obveze gradnje tornja – smatra Baldasar. Sanja Bilač, HDZ-ova vijećnica, kaže da je ugovor za gradnju Arene, koji uključuje i poslovni toranj, bio povoljan za Grad.

– U ugovoru su uključena jamstva koja je Grad trebao aktivirati kako bi se zaštitio. Ona nisu aktivirana. Željko Kerum je to odbio jer je riječ o izvođačima radova njegova "privatnog projekta", uređivanja Zapadne obale. Ignorirao je interes Grada zbog osobnih interesa! – tvrdi Bilač.

Izgleda da uređenje Zapadne obale, jedini veliki Kerumov gradski projekt, nije uspjelo spasiti njegov najveći privatni projekt, hotel Marjan. Tvrtka Adriatic, koja gradi hotel Marjan, blokirana je prije dvanaest dana, 27. kolovoza. Kerum se zadužio otprilike 35 milijuna eura za Marjan. Izgleda da taj problem nije riješio. Od istoga dana u blokadi je i Neva Kerum, njegova turistička tvrtka koja je vlasnik Adriatica. U blokadi je i Sunčani odmor, koju vodi Saša Horvat, Fanin brat, kao i Sapor, tvrtka koju vodi nećak Igor Sapunar. Koteks, koji vodi njegov brat Goran, u blokadi je od četvrtka.

– Plaće primamo, a ugovore smo potpisali s novom tvrtkom Kerum trgovina – doznajemo od prodavačica u preostalim Kerumovim trgovinama. Najatraktivnije i najveće trgovine već je kupio Tommy, poslovanje u Zagrebu prodao je Prehrani trgovini, a za ostatke ostataka svog trgovačkog carstva navodno traži kupca. – Svako jutro dolaziš i ne znaš hoće li vrata biti zaključana! – u strahu su Kerumove radnice koje se nadaju da će se naći kupac koji će preuzeti i njih, kao što je bio slučaj s već prodanim trgovinama. Inače, Kerum d.o.o, kamen temeljac cijelog Kerumova carstva, također je u blokadi pa njihova strepnja ne čudi. Poslovanje je prebacio na Kerum trgovinu, a dobavljači se hvataju za glavu u strahu da se neće imati odakle naplatiti. Ovrhe vjerovnika stižu, a što će biti dalje, vidjet će se.

Ključne riječi

Komentara 94

Avatar madcap
madcap
19:43 08.09.2012.

Bože mili siđi sa nebesa! OJ! Nema više Kerumovih kesa! OJ!

VE
veteran
20:02 08.09.2012.

Dao bog da Kerum, Todorić i takvi tajkuni propadnu i da nemaju ni za kruh, kada vidim koliko mizerno plaćaju svoje radnike smuči mi se, Zašto jedan DM iplačuje tako velike plaće svojim djelatnicima, pa zato što jedan veliki postotak od zarade dijele sa radnicima, a ovi naši bi što više u svoj đep, bagra pohlepna !

BA
babilon
19:28 08.09.2012.

ako nisi njihov onda si gotov, ovo što se događa splitu, događa se i mađarskoj, pretjeranim zaduživanjem drže vas za jaja, i onda pleši kako gazda kaže, da su dopusatili peder bal u splitu siguran sam da ove dvije strane banke nebi ovo radile, i sramota je za sdp da nekima pomaže a neke baca u glib, ovo će završiti ratom i klanjem kakvo balkan još nije vidio, budite u to sigurni, ovo više ništa ne može zaustaviti, mrumunji su se riješiti securatatea, nadam se da ćemo se i mi i udbe i prljavih jugoslovenčina, inače rohatinski je prodo zlata za pet milijardi kuna za deset posto vrijednosti, prodao je izrodi sdpenjarski sve ove dvorane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije