Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugo lice Splita

Splićani potpisuju peticiju protiv spomenika Tuđmanu i križa

peticija protiv tuđmana (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
05.04.2013.
u 16:03

Peticiju su potpisali sociolog Zoran Malenica, predsjednica Udruge Domine Mirjana Kučer, bivši Feralovi novinari...

U Splitu je u petak do 14 sati više od 500 ljudi potpisalo peticiju protiv podizanja spomenika Franji Tuđmanu i križa na Marjanu, čije potpisivanje je organizirao Dragan Markovina, povjesničar na Filozofskom fakultetu i kandidat za splitskog gradonačelnika liste Drugo lice Splita. Peticiju su potpisali sociolog Zoran Malenica, predsjednica Udruge Domine Mirjana Kučer, bivši Feralovi novinari... Markovina očekuje da će prikupiti 10.000 potpisa koje će predati Gradskom vijeću Splita tražeči da povuče odluke koje su gotovo jednoglsno donijeli.

-U vremenima teške ekonomske krize sramota je izdvojiti 80.000 kuna za spomenik Tuđmanu. Zašto taj novac nije namijenjen radnicama Uzora koje ga očajnički trebaju kako bi kupile strojeve i nastavile raditgi?! - izjavio je Markovina na platou na kojem je planirano podizanje spomenika, gdje se od petka prikupljaju potpisi. 

>> Splitski HNS-ovci tepali Tuđmanu i nazivali ga \'naš Frane\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije