Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritike ne jenjavaju

Šišljagić: Regionalizacija je velika prijevara građana Hrvatske

Vladimir šišljagić,željko Kraljičak,Stjepan Ribić
Marko Mrkonjić/PIXSELL
03.09.2012.
u 11:32

Regionalizacija je izvršena da bi se debeloj guski mogao mazati vrat, smatra osječko-baranjski župan

Izjava ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić je podcjenjivačka i uvredljiva za Slavoniju, Baranju i zapadni Srijem – poručio je osječko-baranjski župan dr. Vladimir Šišljagić kojemu su njezine riječi da bi se "trebali maknuti s ulice i ispred TV ekrana te ući u radnu sobu i početi raditi" samo povod da iznese činjenice i, kako je rekao, pokaže dosadašnji rad.

– Nije samo Pusić uvredljivo prozvala Slavonce i Baranjce da počnu raditi, isto tako nedavno je Radimir Čačić rekao kako je bilo dosta plakanja te da Slavonci pokažu malo sposobnosti. Zaista je bilo i previše pretjerivanja na način da se sve ono što se radi na lokalnoj razini, na istoku Hrvatske, i te kako podcjenjuje, da se proturaju informacije koje ne odgovaraju činjeničnom stanju – rekao je Šišljagić u Osijeku.

>> Ministar Maras: Podjela na dvije regije donosi više novca

>> 'Vlada potajice priprema planove za podjelu zemlje na dvije regije'

>> Kontinentalna 
i Jadranska Hrvatska šokirale Osijek

– Subjekti s područja Osječko-baranjske županije uključeni su u ukupno 221 projekt pretpristupnih fondova EU od kojih je 152 već provedeno, a 69 je u provedbi projekata vrijednih 100 milijuna eura. Više od 40 projekata u fazi je ocjenjivanja, znači to su gotovi, prijavljeni projekti. Iz natječaja u natječaj subjekti s područja naše županije ostvaruju najbolje rezultate u Hrvatskoj, pa mnogi, ne samo iz hrvatskih županija nego i susjednih zemalja, dolaze k nama učiti i kako bi naš primjer prenijeli na sebe da budu približno dobri kao i mi – iznio je rezultate Stjepan Ribić, direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Župan Šišljagić smatra da je "regionalizacija jedna velika prijevara građana Hrvatske" te da je "izvršena kako bi se namjestio prosjek, kako bi se debeloj guski mogao mazati vrat".

– Podjela je obavljena preko noći, u tajnosti, bez provedene rasprave u Hrvatskoj zajednici županija, Saboru, donesena u uskom kabinetu nekoliko nesretnika u koje ubrajam i ove koji sa sprdnjom Slavonce nazivaju nesretnicima da prestanu plakati i postanu sposobni, a tu mislim na Pusić i Čačića, te da pokažu svoje rezultate. O ovakvoj regionalizaciji obavijestit ćemo Europsku komisiju i Bruxelles, ali pitanje aktualizirati u Saboru kako bismo pokušali iznaći načine da se ovakva suluda regionalizacija ispravi, da se država podijeli na pet regija kako bi oni krajevi koji najviše zaostaju u Hrvatskoj iskoristili fondove EU – zaključio je župan Šišljagić.

Komentara 14

BL
blabla
12:06 03.09.2012.

hdssb uvijek ima teorije zavjere samo da bi se oni dobro uvalili i tako dok su bili svi oni u hdz-u(sdp bla) a ništa nerade.Zato je slavonija odvojena od hrvatske zbog njih.Svoje rođake ,kumove su pozapošljavali po svim institucijama .Pričajuju kako je hdz ,sdp,hsp za sve kriv a oni su bili u tim strankama na vlasti i oporbi.Svi iz Slavonije znaju to pa.Nikada nisu ništa napravili za narod. Pozdrav

Avatar akromegalija
akromegalija
12:09 03.09.2012.

Druže Šišljagiću bit će sve dobro , možda i vi budete prvi u regiji.

ZE
zelja12
12:11 03.09.2012.

zato su i izasli iz tih izdajnickih stranaka, sto se nista za hrvatsku nije napravilo , pogotovo za slavoniju i ne zele vlast koja koalira sa ratnim zlocincima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije