Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez liječnika

"Sa zadovoljstvom ću predvoditi protestni skup Primoštenaca"

'17.02.2010.,Primosten - Nezadovoljan radom zupanijskog odjela za gradnju, Stipe Petrina nacelnik opcine Primosten odrzao tiskovnu konferenciju u svom uredu Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
28.04.2010.
u 19:40

Šibenski Dom zdravlja traži od Općine Primošten da nađe novi prostor za ambulantu jer će im najamnina biti previsoka.

"Osobno ću s posebnim zadovoljstvom predvoditi protestni skup stanovnika općine i liječnika koji rade u ambulanti ako dođe do najgorega scenarija, odnosno ako vlasnik objekta gospodin Ćurković, s punim pravom, izbaci podstanare iz svog objekta", zaprijetio je načelnik općine Primošten Stipe Petrina u svome dopisu upućenom Domu zdravlja Šibenik.

Naime, u Primoštenu se pojavila bojazan kako bi mogli ostati bez ambulante koja se u protekla dva desetljeća nalazi u privatnoj kući. Na obavijest Joška Jurića, ravnatelja šibenskoga Doma zdravlja, žustro su reagirali općinari. Naime, Jurić obavještava kako se vlasnik objekta u kojemu je ambulanta obratio Domu s namjerom da naplati "realnu najamninu" od 10 eura po četvornome metru.

– S obzirom na to da je riječ o velikom i nefunkcionalnom prostoru, najamnina bi u tome slučaju bila previsoka te bismo je teško mogli plaćati – ističe Jurić budući da DZŠ upravlja mrežom ambulanti primarne zdravstvene zaštite. Traži se od primoštenskih vlasti da stoga osiguraju prostor na nekoj drugoj lokaciji.

– Općina Primošten je prije četiri godine pokrenula inicijativu za gradnju nove zgrade ambulante i održala dva sastanka s predstavnicima Županije. Međutim, nisu pokazali ni trunku razumijevanja za taj problem i sada imate ovu situaciju – poručuje Petrina i napominje da šibenski Dom zdravlja već 19 godina nije ništa uložio u poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Primoštenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije