Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovci

Raspušten Stožer za obranu Vukovara grada Vinkovaca

22.05.2013.
u 09:33

U priopćenju pišu da Stožer u Vinkovcima ne želi biti pripadnik niti jedne političke stranke jer su branitelji bili članovi svih stranaka koje su djelovale na području RH te da stoga oni pripadaju svim političkim opcijama a ne samo nekima.

Nakon što su Stožer za obranu hrvatskog Vukovara napustili, kako su rekli, radi upliva politke napustili Damir Maduna i Zdravko Komšić raspuštena je i vinkovačka podružnica Stožera iz istog razloga. – Osnivajući Stožer za obranu Vukovara u Vinkovcima bili smo nošeni idejama da se grad heroj mora oduprijeti nasilnom politikanstvu i svakoj drugoj minornoj političkoj manipulaciji jer Vukovar kao simbol Domovinskog rata pripada svima. „Mobilizirali“ smo braniteljske udruge uvjeravajući ih da ovaj pokret nema nikakve veze sa politikom i da je konačno sazrijelo vrijeme da se branitelji pokušaju okupiti bez političkog patronizma i da bi mi trebali biti „savjest“ političkih opcija kako lijevih tako i desnih, navodi se u priopćenju raspuštenog vinkovačkog Stožera koji potpisuje predsjednik Zoran Marunček dodajući da su takve stavove u početku zastupali i članovi Stožera u Vukovara i da su imali bezrezervnu podršku svih. U priopćenju se navodi da Stožer u Vinkovcima ne želi biti pripadnik niti jedne političke stranke jer su branitelji bili članovi svih političkih stranaka koje su djelovale na području RH te da stoga oni pripadaju svim političkim opcijama a ne samo nekima.

– Mi i nadalje stojimo iza inicijative da u Vukovaru još nije sazrijelo vrijeme da se uvede ćirilično pismo kao službeno i nastojat ćemo svim sredstvima da toga ne dođe. Ali ne želimo djelovati pod ničijim političkim patronatom, ističe Marunček dodajući da će vinkovački branitelji svoje daljne aktivnosti za obranu dostojanstva Domovinskog rata i protiv uvođenja ćirilice u Vukovar nastaviti kroz Povelju o međusobnoj suradnji koju je potpisalo više braniteljskih i civilnih udruga. Na kraju se navodi i da se priopćenje šalje sa vremenskim odmakom poslije izbora kako ne bi utjecali na iste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije