Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško do direktora

Radnike Jadrankamena u Splitu dočekala vrata bez kvake

jadrankamen (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/7
20.01.2012.
u 14:30

Radnici Jadrankamena koji su u štrajku s Brača su došli u Split i prosvjedno prošetali do prostorija tvrtke u Poljičkoj ulici. Prosvjedovali su i radnici Dalmacijavina

Splitom su u petak prosvjedno šetali radnici Dalmacijavina i Jadrankamena i tražili svoje plaće.

Zaposlenici Dalmacijavina prosvjednom su šetnjom od Gradske luke do zgrade Županije upozorili kako nisu dobili već pet plaća, kupoprodajni ugovor s kupcem još nije potpisan pa oni čak ni ne znaju od koga ih trebaju tražiti. Obratio im se župan Ante Sanader, obećao im pomoć u ostvarivanju kontakata s državnim organima, ali naglasio kako on njihov problem ne može riješiti.

– Ne radimo, ne primamo plaću, a nemamo pravo biti na burzi. Računi i ovrhe stižu, samo čekam kada će mi isključiti vodu i struju – izjavila je jedan od radnica.

– Prosvjedovat ćemo svaki dan dok se naš problem ne riješi – najavio je Lukica Bucat, sindikalni povjerenik u Dalmacijavinu.

S Brača je u Split stiglo 50-ak radnika Jadrankamena koji su prosvjedni pohod organizirali od luke do Poljičke ulice, gdje su prostorije tvrtke. Željeli su razgovarati s predsjednikom uprave Vedranom Vilovićem, ali su naišli na zaključana vrata, bez kvake. Protiv Vilovića DORH je podigao kaznenu prijavu jer im nije isplatio plaću za studeni. Dočekale su ih radnice Uzora, tvrtke s kojom ih povezuje vlasnik – Bruno Orešar.

– Došli smo vidjeti gdje je naš predsjednik uprave Vedran Vilović, koji se na poslu nije pojavio već mjesec dana, a on se zaključao – komentirao je Tonči Drpić, predsjednik sindikata Jadrankamena. Kaže da su odustali od svih uvjeta i prekinuli bi štrajk samo ako direktor povuče dva otkaza dodijeljena za vrijeme štrajka.

– Vraćamo se na Brač. Ako se u sljedećih 10 dana niša ne dogodi, preuzet ćemo Jadrankamen! – poručili su radnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije