Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOŠTIVANJE UGOVORA

Radnici T7 grupe prosvjeduju jer Varaždin nije zbrinuo otpad

Varaždin prosvjed (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
20.02.2012.
u 08:51

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sa svojim je zamjenicima uime Grada podigao tužbu za utvrđivanje ništetnosti ugovora između varaždinske komunalne tvrtke Varkom i T7 grupe

Dvjestotinjak radnika T7 grupe s transparentima u rukama okupilo se na varaždinskom glavnom trgu, ispred Gradske vijećnice, prosvjedujući zato što, kako tvrde, Grad ne poštuje ugovor o zbrinjavanju otpada.

Naime, prema potpisanom ugovoru, početkom veljače gotovo sto tisuća baliranog otpada trebalo se početi obrađivati u pogonu MBO-a u vlasništvu T7 grupe, odnosno varaždinskog poduzetnika Davora Patafte. Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sa svojim je zamjenicima uime Grada podigao tužbu za utvrđivanje ništetnosti ugovora između varaždinske komunalne tvrtke Varkom i T7 grupe, čime je, kako tvrdi Habuš, ugovor stavljen izvan valjanosti sve do pravomoćne odluke suda.

– Ovo je miran prosvjed kojem će se, vjerujem, priključiti i brojni Varaždinci. Želimo upozoriti na veliki problem nagomilanog smeća u Varaždinu, ali i neprofesionalan odnos gradonačelnika Habuša koji ne želi poštovati potpisani ugovor. Habuš tvrdi da traži druga, bolja rješenja iako najkvalitetnije rješenje ima u neposrednoj blizini, u pogonu MBO, a ne želi ga prihvatiti – rekla je Jadranka Kanižaj, predsjednica radničkog vijeća T7 grupe i organizatorica prosvjeda.

– Okupljanje na gradskom trgu nije prosvjed nego primjer težeg oblika mobinga. Nije u redu da privatni poduzetnik koristi svoje zaposlenika kako bi radio pritisak na rad Gradskog vijeća i odluke koje se na njemu donose. Riječ je zapravo o ucjeni! Moj posao štititi interese svih 48.000 građana Varaždina, među kojima je i 400 zaposlenika T7 grupe. No, budem li ucjenama stavljen pred zid, moram braniti interes gotovo pedeset tisuća Varaždinaca – prokomentirao je gradonačelnik Goran Habuš na sjednici Gradskog vijeća okupljanje radnika T7 grupe na varaždinskom Korzu.

Inače, sjednici su htjeli nazočiti i predstavnici T7 grupe, no nisu dobili zeleno svjetlo. – Poštovali smo svu proceduru, no ulazak u dvoranu ipak nam nije omogućen. Mi smo strana koja je i te kako zainteresirana za točku dnevnog reda u kojoj će se raspravljati o povjerenju obavljanja komunalne djelatnosti odlaganja komunalnog otpada – rekla je članica uprave T7 grupe Jasmina Prokop Tomić.

Jesu li radnici pod pritiskom uprave morali doći prosvjedovati na glavni trg? – Ne. To je njihova odluka, kako bi zaštitili svoja radnička prava – rekla je Prokop Tomić. Jesu li uzeli godišnji odmor ili će im dolazak na trg biti plaćen? – Ovaj dan bit će im plaćen kao i svaki drugi – zaključila je Prokop Tomić.

Gradonačelnik Habuš demantira navode iz T7 grupe o njihovoj želji da budu nazoče sjednici Gradskog vijeća.

– Njihov zahtjev ne sadržava sve potrebne stvari koje se traže u pravilniku za prisustvovanje Gradskom vijeću. Također, nije točno da ne želimo sjesti s njima za isti stol i razgovarati. Imali smo tri zajednička sastanka, ali svaki put iz T7 grupe nisu pokazali namjeru da prilagode uvjete zbrinjavanja varaždinskog otpada – zaključio je Habuš.

Komentara 15

CA
cro.army
09:29 20.02.2012.

I opet lik iz crtića... ;)

MA
madHack
09:28 20.02.2012.

Nek patafta spusti cijenu i nebude problema!

Avatar MK
MK
09:24 20.02.2012.

...jedno je sigurno - da HNS drzi T7 pod kontrolom, ovakvo sto se nebi dogadalo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije