Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digli ruke od Sajma

Prvi put u 84 godine neće biti božićnog sajma

božićni sajam
Tomislav Miletić/PIXSELL
13.12.2011.
u 08:00

Prvi je to put u 84 godine da djeca neće uživati u zemlji Djedamraziji, božićnim običajima i najvećem lunaparku u Hrvatskoj. Novi šef Zagrebačkog velesajma Igor Rađenović cijelu situaciju nije htio komentirati.

“Najbožićniji sajam”, koji se trebao održati od 16. do 30. prosinca na Zagrebačkom velesajmu, otkazan je!

Prvi je to put u 84 godine da djeca neće uživati u zemlji Djedamraziji, božićnim običajima i najvećem lunaparku u Hrvatskoj.

Predugo čekali?

Voditeljica projekta Gordana Uršić, koja na organizaciji božićnog sajma radi već 30 godina, rekla je da je do takvog scenarija došlo zbog debelog minusa, koji bi bio još deblji da su ušli u organiziranje sajma bez glavne i najprofitabilnije atrakcije – lunaparka.

– Nismo uspjeli na vrijeme sklopiti ugovor s jednim od lunaparkova, a upravo nam on donosi najveću zaradu. Iako smo dobili nekoliko ponuda, neke su od tih tvrtki u blokadi, druge su se preselile na more, dok su treće odjavile djelatnost.

Istina, i mi smo predugo čekali s potragom, a lunaparku treba najmanje 10 dana da se montira – priznaje i dodaje da su, koje god ideje i varijante stavili na papir, došli do zaključka da je najbolje zatvoriti vrata ovogodišnjeg sajma.

Ništa nisu uložili

I oni su sami tužni zato što djeca prvi put od 1927. godine neće osjetiti duh Božića na sajmu koji, osim što se može pohvaliti višedesetljetnom tradicijom, težište stavlja na poruku Božića kao blagdana djece, obiteljske ljubavi, topline doma te brige o starijim i nemoćnim osobama.

Novi šef Zagrebačkog velesajma Igor Rađenović cijelu situaciju nije htio komentirati.

Rekao je da ne zna ništa i da se obratimo onim ljudima s kojima smo već o tome razgovarali ili da pošaljemo službeni upit. Jedino je potvrdio da je istina da je sajam otkazan zbog financijske neisplativosti.

Kako doznajemo, u organizaciju nije uloženo ništa iako je program već napravljen, a poziv na “Najbožićniji sajam” vrti se na stranicama Zagrebačkog velesajma.

– Ništa nismo uložili, zato smo sve i prekinuli na vrijeme. Što da vam još kažem, sve je to užasno – rekla je vidno potresena Uršić.

I dok je time humanitarni projekt “Čini dobro, osjećaj se dobro”, koji se organizirao u suradnji s Centrom za palijativnu medicinu, a u svrhu prikupljanja sredstava za edukaciju, propao, tematsko božićno predavanje s molitvom za ozdravljenje fra Zvjezdana Linića, pod nazivom “Bog sam hrli da nas spasi”, predviđeno za 19. prosinca, ipak će se održati.

Komentara 50

MA
maxell
09:05 13.12.2011.

napisite Rađenović u google sve vam kaze

D2
Dubravko_23
08:05 13.12.2011.

Sad nije ništa uloženo, a Holdingu nije bio problem sponzorirati tzv. erotski sajam, koji je zapravo promocija pornoindustrije.

BI
billynik
10:08 13.12.2011.

Sad kad su crveni na vlasti nema više Božića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije