Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRNI PROSVJED

\'Prvi letimo u opasnost, a marginaliziraju nas. To nam je žao!\'

osječki vatrogasci (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
16.05.2012.
u 15:39

– Građani su uz nas, hvala im, oni neće ni trenutka biti zakinuti – poručuju vatrogasci koji su prosvjedovali zbog smanjenja plaće od 600 do 800 kuna

– Letimo prvi kad god se nešto događa, ne razmišljamo o opasnosti, a marginaliziraju nas. To mi je žao! – govori osječki profesionalni vatrogasac Zoran Poc. Četrdesetak njegovih kolega iz JPVP-a Grada Osijeka mirno je prosvjedovalo pred postrojbom zbog odluke o rezanju plaća za 600 do 800 kuna na mjesec. “Krpa” se tako rupa nastala jer je država u posljednje dvije godine smanjila sredstva namijenjena njima za gotovo 1,8 milijuna kuna.

– Mislimo da je glavni krivac Grad, a ne država. Grad je naš osnivač. I drugim su postrojbama smanjena sredstva iz državnog proračuna, ali su gradovi to nadoknadili. Samo za nas nitko nema sluha – ogorčen je sindikalni povjerenik Drago Pranjić. Vatrogasci su predlagali, naime, da se 400.000 kuna namakne tako što će se oni odreći božićnice, regresa i dijela dodatka na uvjete rada, a isto toliko neka osigura Grad.

– Mi štrajkati ne smijemo, građani neće biti ni trenutka zakinuti za naše usluge. Oni su uz nas i hvala im na tome – dodaje Marijan Bogut, koji je lani na Braču ozlijeđen u požaru dok je išao u ispomoć. Sa svim dodacima, mjesečno su zarađivali 6600 do 6800 kuna, a ubuduće će im na račune sjedati 5900 do 6000 kuna. No, nemaju svi profesionalni gasitelji u zemlji iste plaće. Većih od njihovih ima, no manjih, tvrde, nema.

– Ne bi svi vatrogasci trebali imati istu plaću jer nisu jednako opterećeni požarima. Kolege na moru trebaju biti dobro plaćeni, ali opet, mi im idemo u ispomoć – smatra Đuro Getoš.

Komentara 6

SA
sadam
16:42 16.05.2012.

Banjene-Sadame !

OS
osijek193
16:28 16.05.2012.

Banjane lažove...sram te bilo....Što ne pogledaš listu običnog vatrogasca u mjesecu kad nema državnih praznika,kolika mu je onda plaća..... Što ne objaviš javno svoja primanja?S koliko mjesta uzimaš novce...Prima novce kao zapovjednik JPVP,pa kao županijski zapovjednik,pa predsjednik vatrogasne zajednice osječko baranjske,pa član upravnog vijeća,pa di koji nadzorni odbor....U rangu si premijera Milanovića s primanjima....Pa ljudi presudite koliko taj poštenjak uzima mjesečno....

OS
osijek193
16:31 16.05.2012.

Samo da se zna...režimska vlast u Osijeku ne dozvoljava komentare koji išta kažu protiv njih u članku o osječkim vatrogascima u njihovim regionalnim novinama Glasu Slavonije......Toliko o demokraciju u Osijeku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije