Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do 15. veljače

Prikupljaju se potpisi za referendum za golf resort na Srđu

Prikupljanje potpisa za referendum za golf na Srđu (1)
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/7
01.02.2013.
u 15:19

Prikupljanje potpisa trajat će do 15. veljače, a za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti 20 posto birača s prebivalištem na području grada Dubrovnika, što bi bilo oko oko 8000 potpisa.

U Dubrovniku su predstavnici Građanske inicijative 'Srđ je naš' i Zelene akcije počeli prikupljati potpise za raspisivanje referenduma o izgradnji Golf resorta na srđu, javlja dubrovniknet.hr Svoje potpise jutros su dali i gradonačelnik Andro Vlahušić i njegov zamjenik Niko Šalja koji je rekao da podržava svaki razvoj grada i svaki projekt koji će donijeti nova radna mjesta.

Istaknuo je da su za ovaj projekt vezane mnoge kontroverze, preskakanja procedura te da se nije ispunilo predizborno obećanje o raspisivanju referenduma, a za koji, smatra, nije bilo razloga da se ne raspiše. Iako se nije htio izjasniti je li za ili protiv projekta, Šalja je izjavio kako se referendum svakako treba održati.

Prikupljanje potpisa trajat će do 15. veljače, a za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti 20 posto birača s prebivalištem na području grada Dubrovnika, što bi bilo oko oko 8000 potpisa.

>>U golf na Srđu uložit će 8,5 mlrd. kuna. Pogledajte 3D animaciju

Komentara 1

IV
Ivekivek
11:03 02.02.2013.

Dubrovnik kao kolijevka svjetske demokracije treba opet pokazati hrvatskoj i svijetu kako narod odlučuje o njemu bitnim stvarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije