Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
240 vila

U golf na Srđu uložit će 8,5 mlrd. kuna. Pogledajte 3D animaciju

Milanelllo
Foto: Arhiva VL
1/2
27.12.2012.
u 18:32

U Zagrebu je danas predstavljeno vizualno rješenje projekta. Na 96,25% površine bit će zelenilo i golf, a na samo 3,75% gradit će se

S prvim danom javne rasprave na temu Studije utjecaja na okoliš izgradnje Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem u Dubrovniku, društvo Razvoj golf danas je u Zagrebu predstavilo i vizualno rješenje projekta Golf park Dubrovnik na Srđu. Aaron Frenkel i grupa investitora, koja je 2007. godine preuzela projekt, do danas je uložila već 100 milijuna eura, a cijela investicija Golf parka Dubrovnik ukupno bi trebala stajati čak 8,4 milijardi kuna.

Dva hotela i 240 vila

Iako projekt nailazi na veliki otpor u javnosti, što među udrugama koje se bore za zaštitu okoliša, što među arhitektima, predstavnica investitora Maja Frenkel kaže da za prigovore nema razloga jer projekt neće biti vidljiv iz Staroga grada niti će imati utjecaj na sastav vizualnih vrijednosti postojeće slike grada Dubrovnika, a dokazano je i kako projekt neće imati nikakav utjecaj na vodoopskrbni sustav grada i neće umanjiti opskrbu grada vodom.

– Prva faza realizacije, koja predviđa rekonstrukciju tvrđave Imperial, gradnju golfskog igrališta s devet polja s golf-vježbalištem, javnog rekreacijskog parka sa šetnicama, biciklističkim stazama i vidikovcima na ukupno 60 hektara, vila, hotela, amfiteatra na otvorenom te jahačkog centra, vrijedna je 1,2 milijarde kuna – objašnjava prokurist društva Ivan Kusalić te dodaje kako arhitektura projekta još nije riješena. Planira ga se napraviti putem javnog natječaja.

Plan je u samo 3,75 posto tlocrtne površine sagraditi 240 vila te dva hotela. Kusalić dodaje kako se procjenjuje da će projekt u fazi gradnje zapošljavati otprilike 1500 ljudi, a u fazi potpune realizacije negdje oko tisuću ljudi, s time da ima i faktor indirektnog zapošljavanja.

Produljenje sezone

Osim toga, naglašava, studija ekonomskog utjecaja tog projekta pokazala je da će utjecati na produljenje sezone, kvalitativno povećanje turističkog proizvoda kroz uvođenje golfa kao nove ponude, značajan porezni prihod za Republiku Hrvatsku i Dubrovnik te povećanje prihoda svih sudionika u sektoru turizma radi povećanja broja gostiju visoko platežne moći i stvaranje mogućnosti za razvoj ili unapređenje raznih obrta i usluga, s obzirom na to da je izračunato kako golfer troši prosječno 250 eura na dan.

>> Građani dali zeleno svjetlo referendumu u Dubrovniku

Komentara 38

KA
katasteko
18:51 27.12.2012.

Sam grad Toronto ima više golf igrališta nego cijela Europa. Da je to loše nebi ga Ameri sebi doveli.

DO
downunder
19:03 27.12.2012.

Zasto se gol-projekt predstavlja u Zagrebu? Jel to znaci da se lokalnu zajednicu nista ne pita? Sramota!

IN
insignia
18:50 27.12.2012.

Tko će im to omogućiti? Vlahušić?? Sramota. Dopustio bih im gradnju,ulaganje ali pod jednim uvjetom; strogi nadzor civilne skupine,nevladine udruge u Gradu koja bi vodila sve poslove. I pri tome nadzirala izgradnju,samu prodaju čime bih gospodi ulagačima dopustio minimalnu zaradu ugovorenu na javnoj raspravi-referendumu. Svi problemi oko spekulacija uz investiciju bi nestali. Ovako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije