Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požeška biskupija

Požeška župa sv. Leopolda Mandića dobiva novog župnika

Vjekoslav Marić (1)
Ljiljana Marić
06.07.2012.
u 11:19

Nakon 34 godine službe i 85 godina života umirovljen je prvi župnik te župe msgr. Vjekoslav Marić, a za njegova nasljednika imenovan je Jozo Jurić.

Kao i svake godine i ove je početkom srpnja došlo do određenih promjena u obavljanju pastoralnih službi u Požeškoj biskupiji. Najveća se promjena dogodila u požeškoj župi sv. Leopolda Mandića. Nakon 34 godine službe i 85 godina života umirovljen je prvi župnik te župe msgr. Vjekoslav Marić, a za njegova nasljednika imenovan je Jozo Jurić, dosadašnji župnik u novogradiškoj župi Kraljice sv. Krunice.

Novi novogradiški župnik je Ivan Štivičić, dosadašnji župnik u Crncu kojeg na tom mjestu nasljeđuje Josip Marić. Ivan Razumović, dosadašnji župnik župe bl. I. Merza u Slatini postaje upravitelj župe u Čačincima, a na njegovo mjesto dolazi Nikola Jušić. Za župnika u Oriovcu imenovan je Zdravko Radoš, dosadašnji župnik u Čačincima. Josip Vračarić postaje župnik u Štivici, a do promjene upravitelja župe došlo je i u Novoj Kapeli, Jasenovcu i Velimirovcu gdje su se dosadašnji župnici samo zamijenili. Tako će u Kapeli župnik biti Goran Mitrović, u Jasenovcu Đuro Cvitić, a u Velimirovcu Mario Cimbal.

Župa Donja Obrijež za župnika je dobila Maria Rašića. Mladomisnik Nikola Legac upućen je na trogodišnji studij liturgike na Papinski liturgijski institut u Rim, dok je Marijan Pavelić, dosadašnji župni vikar u župi sv. Terezije Avilske u Požegi, upućen na trogodišnji studij komunikacijskih znanosti na Papinsko sveučilište sv. Križa u Rim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije