Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabrost

Pojedinci vide samo moja kolica, no ja vidim priliku za uspjeh

ana
M. Lovrenc/VLM
27.04.2011.
u 15:45

Ne mogu pisati, ali mogu pamtiti, kaže šesnaestogodišnja djevojka iz Okrugljače pokraj Virovitice, oboljela od cerebralne paralize. Ona glumi, osvaja zlata u boćanju, ide na Lidrano i planira upisati fakultet

Kad sam bila mala i nisam bila svjesna svoje bolesti i da ću život provesti u kolicima, željela sam biti golman. Kasnije, postala sam svjesna da je cerebralna paraliza ozbiljna stvar i da ću se za mnoge stvari koje iskreno želim morati dvostruko jače boriti i od mnogih snova odustati. No, ne od svih, i zato se borim za one ostvarive. Riječi su to šesnaestogodišnje Ane Marije Miškulin iz Okrugljače nedaleko od Virovitice, koja već osam godina živi u Centru za odgoj i obrazovanje Goljak u Zagrebu. Uspješno, uz obiteljsku i potporu prijatelja, razbija predrasude prema osobama s invaliditetom.

– Mnogi još vide samo moja kolica, ali ja u svojoj bolesti vidim priliku. Sigurna sam da bez bolesti ne bih danas bila tko jesam, a uspjela sam zahvaljujući snazi koju imam i vjeri u Boga – poručuje hrabra djevojka, koja svoj optimističan stav i upornost dokazuje i uspjesima na koje su posebno ponosni roditelji Marijana i Zdravko te brat Miroslav i sestra Marinela. Svih 15 predmeta u 8. razredu položila je s prosjekom 5,0 i s vršnjacima se ovih dana raduje krizmi. 

– Ne mogu pisati, ali mogu pamtiti. Zapamtim devedeset posto gradiva, zbog čega mi malo vremena treba za ponavljanje. Eventualne domaće zadaće koje uključuju pisanje pomognu mi stručnjaci defektolozi – priča Ana Marija, koja odaje da joj je najdraža fizika. Djevojka glumi u dramskoj družini, svake godine nastupa na Lidranu. Godinama se bavi boćanjem, četiri puta osvojila je zlato i ovih se dana priprema za turnir u Češkoj. Nakon srednje škole planira upisati fakultet informatike i računarstva.

Komentara 1

KA
Karla
19:01 27.04.2011.

Čestitam!!! Nema situacije u životu koju čovjek ne može okrenuti u svoiju korist. Onima koji Boga ljube, sve se okreće na dobro! Kad bi se barem u nju ugledali njeni vršnjaci koji nemaju te zdravstvene probleme, a opet životare i ništa neće napraviti od svog života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije