Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanja pomorcima

Plava vrpca Vjesnika hrabrim morskim i riječnim vukovima

plava vrpca vjesnik
Dino Stanin/PIXSELL
14.12.2012.
u 14:38

Priznanja, koje ove godine nakon gašenja dnevnika Vjesnik dodjeljuje Sindikat pomoraca, hrabrim su pomorcima uručena u petak u Rijeci

Đuro Gašparić, zapovjednik broda ''Pojišan'' Lučke kapetanije Split u pojedinačnoj konkurenciji, te posade dvaju tankera, Dugi otok Tankerske plovidbe iz Zadra pod zapovjedništvom kapetana Olivera Vitlova i New York Star njemačkog brodara New York Schiffaharts pod zapovjedništvom kapetana Antonija Eterovića, dobitnici su ovogodišnje Plave vrpce Vjesnika, priznanja za spašavanje ljudi i imovine na moru.

Priznanja, koje ove godine nakon gašenja dnevnika Vjesnik dodjeljuje Sindikat pomoraca, hrabrim su pomorcima uručena u petak u Rijeci. Prvi put u 46 godina postojanja Plave vrpce u konkurenciji se našla i posada jednog hrvatskog riječnog broda, broda Davor Dunavskog Lloyda kojoj je dodijeljeno posebno priznanje.

Gašpariću je Plava vrpca dodijeljena za spašavanje mlade češke nautičarke koja je u teškom zdravstvenom stanju prevezena od Drvenika Velog do splitskog KBC-a, posade dvaju tankera priznanje su zaslužile za spašavanje čak 135 libijskih izbjeglica s tonuće brodice pokraj libijske obale, a četvorica iskusnih riječnih vukova s Davora svojim su brodom u veljači ove godine 12 dana lomeći led uspjeli probiti barijeru na Savi i spriječiti poplave u Brodsko-posavskoj županiji.

>>Ministar pomorcima: Ustrajat ćemo u promicanju pomorstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije