Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obmanuti

Peris, Crnjac i Glumac ograđuje se od kandidature na listi

glasanje
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
09.05.2013.
u 13:28

Ivan Sinčić, nositelj liste kaže da mu je žao ukoliko je netko imao problema, ali da su svi trebali znati što potpisuju

Nisam niti slutila da ću se naći na listi Saveza za Promjene kao kandidat za člana Gradskog vijeća Grada Karlovca. Javno se ograđujem od kandidature jer sam na listi protiv svoje volje. Naime, Ivan Sinčić, nositelj liste Savez za promjene, na ulici me pitao želim li mu potpisom dati potporu. Mlad je čovjek pa sam rekla da može, no nije mi rekao da potpisujem za kandidacijsku listu - kazala je Daniela Peris, jedna od troje kandidata koji su, na vlastito zaprepaštenje na objavljenim kandidacijskim listama vidjeli da i sami žele u karlovačko vijeće.

Osim nje i Marija Crnjac, te Dragan Glumac, javno su istupili kako bi se ogradili od kandidature. Dodaju da nisu članovi niti jedne političke stranke niti su politički aktivni. Ipak, lista nije poništena jer su žalbu općinskom izbornom povjerenstvu predali nakon isteka zakonskog roka.

 – Lista Saveza za promjene, barem kada smo mi u pitanju, a doznajem da ima još prevarenih kandidata, sastavljena je na temelju obmane i lažnih očitovanja nositelja lista, dodala je Daniela Peris, inače djelatnica Razvojne agencije Karlovačke županije. Ivan Sinčić, nositelj liste kaže da mu je žao ukoliko je netko imao neugodnosti, posebno na radnom mjestu, jer je u pitanju nesporazum.

 – No, glupost je da smo nekoga prevarili ili obmanuli da bi se našao na listi Saveza za Promjene. Ljude jesam molio za pomoć i potporu i vrlo teško sam je dobio jer gradom vlada atmosfera straha i srama.

 Na očitovanju je jasno napisano o čemu se radi i članovi DIP-a su sve provjerili prije ovjere. Umjesto da se ljudi orijentiraju na izlazak iz krize uzrokovane HDZ-om i SDP-om, napadaju jedinu listu koja se trudi pomoći malom čovjeku. Naime, većina članova SP-a su aktivisti Uduge Živi zid, borimo se protiv deložacija i zbog toga smo često na meti MUP-a, banaka i sudstva, uhićivani, maltretirani i privođeni, rekao je Ivan Sinčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije