Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez plaća i honorara

Krah Radija 101: PDV nije plaćan 10 godina, plaće kasne

radio 101
Boris Šćitar/PIXSELL
22.03.2010.
u 18:13

Od Bandića smo očekivali 4 milijuna kuna avansa, a on nam je samo ponudio Arenu za koncert – kaže predsjednik uprave D. Perić.

Od 2000. godine ne uplaćuje se PDV, a doprinosi od veljače 2009.! Revizorski izvještaji pokazuju da su bilance bile netočne i da ima 11 milijuna kuna potraživanja koja ne postoje, a koja su služila da se poslovanje prikaže u boljem svjetlu – požalio se Drago Perić, predsjednik uprave Radija 101, na rad bivše uprave na jučerašnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Radija 101 na kojoj su govorili i direktor programa tog radija Igor Tomljanović, Zdenko Duka, predsjednik HND-a, Gabrijela Galić, predsjednica SNH, te predstavnici djelatnika Radija 101 Petar Holenda i Trpimir Matasović.

Devetnaest milijuna kuna negativne bilance Radija 101 kumulirano je, kaže Perić, godinama, a osim lošeg vođenja odgovorna su za to, smatra, i kaznena djela zbog kojih je nova uprava Radija 101 prijavila Općinskom državnom odvjetništvu Darija Duspera, bivšeg predsjednika uprave Radija 101, i jednu članicu uprave knjigovodstvenog servisa Ergo-net. Dio odgovornosti Matasović i Holenda prebacuju na Perića.

– Sadašnje je probleme prouzročilo neodgovorno pa i nezakonito djelovanje prijašnje uprave, produžava ih nesnalaženje nove uprave zbog razmjera zatečenih financijskih dubioza, a posljedice snose zaposlenici i suradnici Radija 101. Socijalna situacija djelatnika postaje alarmantna, zaposlenicima plaće kasne dva mjeseca, honorarnim suradnicima honorari kasne već šest mjeseci, a nakon 1. siječnja 2010. nisu im produljeni ugovori – kažu Matasović i Holenda.

Drago Perić nezadovoljan je i zato što od gradonačelnika Milana Bandića nije dobio podršku kakvu je očekivao nakon što je on obećao pomoć.

– Ponudio nam je jedino besplatno Arenu da se u njoj održi koncert za pomoć Radiju 101, a mi smo tražili financijsku pomoć u obliku avansa od 4 milijuna kuna na temelju ugovora u suradnji s Gradom, no on je 18. siječnja raskinut i nije produžen, ne znam zašto – kaže Perić.

Komentara 12

MA
margaritas
08:53 23.03.2010.

trazite si pomoc na trgu pozovite 100 tisuca ljudi za potporu ako vas nije sramota trazite pomoc od savjetnice mojzes organizirajte koncert ako se ne bojite debakla stoko sitnog zuba sad bi vam bile dobre judine skude

BL
Bluno
09:17 23.03.2010.

slažem se sa komentarima da bi radio 101 trebao organizirati koncert na trgu kao prije desetak godina pa da se vidi da li je tadašnji koncert bio protiv vlasti ili za radio 101.Pa ako sada skupe toliko slušatelja kao tadaa zaslužuju da im Grad pomogne ako ne znači da nisu konkurentni na tržištu.

OB
-obrisani-
18:48 22.03.2010.

Deset godina nisu plaćali PDV? Zar toliko mrze Hrvatsku? Baš mi je drago da su propali. pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije