Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita vozača

Osijek: Vraćaju noćne linije, uz vozača ide i policajac

tramvaj osijek
B. Filić/PIXSELL, ilustracija
28.03.2011.
u 12:08

U tramvajima i autobusima, radi zaštite vozača koji su postali meta obijesne mladeži, bit će policajac u uniformi, ali i u civilu

Osječki GPP ponovno će tijekom vikenda voziti noćne linije. Dogovoreno je to danas s predstavnicima Grada i PU osječko-baranjske čiji će djelatnici u uniformi, ali i civilu, biti u tramvajima i autobusima kako se brutalna premlaćivanja vozača ne bi ponovila.

>>Mladići izvukli vozača iz busa i kamenjem ga izudarali po glavi

- Policija je brzo pronašla počinitelja, čestitamo im na tome, a i obećali su nam potporu - kazao je direktor GPP-a Igor Medić koji se na prekid noćnih linija odlučio nakon posljednjeg premlaćivanja 50-godišnjeg vozača Adama Č. Podsjećamo, vozača su u petak dvije djevojke i dva mladića zamolila da ih odveze do okretišta tramvaja kako ne bi morali pješačiti. Čovjek je pristao da bi ga ondje iz autobusa izvukla četvorica i kamenjem udarala po glavi.

- Adam, koji ima dvoje djece i suprugu, danas ima podljeve na glavi, leži na infuziji na poluintenzivnom odjelu Traumatologije osječkog KBC-a, ne može ni razgovarati normalno! Dok s našim vozačima u vozilu ne bude uniformirani policajac, mi ne vozimo – ogorčen je bio Medić, kojemu su samo tijekom ovog tjedna pretučena tri djelatnika.Vozač tramvaja i kontrolor karata napadnuti su na drugom kraju grada u Retfali.

U posljednjih godinu dana, pak, bilo je 10 napada, a sudski procesi u pravilu su završavali okrivljavanjem vozača koji su se branili! Zbog premlaćivanja Adama Č. policija je privela trojicu mladića u dobi od 17, 18 i 21 godinu, a jedan od roditelja djece, kazao nam je šokirani direktor, nazivao je pojedine medije nudeći im svoju verziju događaja. Djeca, tvrdi, nisu kriva nego sam direktor Medić jer je "napuhao" cijelu priču!

- Zapravo, ta su djeca žrtve svojih roditelja - zaključio je Medić.

Ključne riječi

Komentara 11

NE
nepotrebni
12:38 28.03.2011.

Umjesto jednog, sada dvojica drze glavu u torbi. Sama preventiva nista ne mijenja. Uzrok svih tih sranja je u odgoju, i na tome bi trebalo poraditi. Ovaj eksces ne smije ostat samo na sankcijama huliganske djece, jer njih ocito nitko nikad nije odgajao, pa bi trebalo razmisliti o barem novcanim sankcijama za roditelje.

DU
Deleted user
12:40 28.03.2011.

@Ferdy: A tko tuce sluzbenike? Nazalost ti isti gradjani. Doduse ne oni direktno nego njihova blazirana djeca. Sto se mene tice, ja bih svaku intervenciju naplatio pociniteljima - i to papreno! Pa da vidis kako ce se smiriti kada budu morali platiti 10.000-15.000 kuna za intervenciju!!!

FE
ferdy
12:32 28.03.2011.

A tko će platiti policiju za čuvanje vozača?? Za takve stvari postoje zaštitari koje plaća firma koja ih treba, dok policiju plaćaju svi građani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije