Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava

Mladići izvukli vozača iz busa i kamenjem ga izudarali po glavi

autobus (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
26.03.2011.
u 13:17

Četvorica mladića u Osijeku brutalno su pretukla vozača (47). Čovjek leži na infuziji na Traumi osječkog KBC-a

Samo par dana nakon što su brutalno pretučeni vozač tramvaja i kontrolor u osječkoj Retfali, u petak u noći kamenjem po glavi izudaran je vozač autobusa Adam Č. (47).

– Dvije djevojke i dva mladića zamolili su vozača da ih odveze do okretišta tramvaja kako ne bi morali pješačiti. Čovjek je pristao da bi ga ondje iz autobusa izvukla četvorica i kamenjem udarala po glavi! Adam, koji ima dvoje djece i suprugu, danas ima podljeve na glavi, leži na infuziji na poluntenzivnom odjelu Traumatologije osječkog KBC-a, ne može ni razgovarati normalno! Dok s našim vozačima u vozilu ne bude uniformirani policajaca, mi ne vozimo – ogorčen je direktor GPP-a Igor Medić, kojemu su samo tijekom ovog tjedna pretučena tri djelatnika.

Vozač tramvaja i kontrolor karata napadnuti su na drugom kraju grada u Retfali. U posljednjih par mjeseci, pak, bilo je 10 napada, a sudski procesi u pravilu su završavali okrivljavanjem vozača koji su se branili!

– Vandali se oslobađaju jer su maloljetni, jer im tata ili mama ne rade, uz opasku “no, on to više raditi” – kaže Stjepan Knežević, koji je bio napadnut 2009. godine.

Zbog učestalih napada i sramotnih sudskih presuda, vozači će put ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, a spremni su tramvajima i autobusima na pet minuta blokirati promet u Europskoj aveniji u Osijeku kako bi upozorili na opasnosti svoga posla. U međuvremenu, osječki GPP posegnuo je za jedinim načinom da zaštiti živote svojih vozača. Nakon brutalnog napada četvorice mladića na vozača autobusa Adama Č. (47) koji se dogodio u petak na Zelenom polju, uprava je odlučila ukinuti noćne linije tramvaja i autobusa.

Ključne riječi

Komentara 66

TO
točkica1
22:22 26.03.2011.

@zxxxz: Tebe izgleda nitko nije podučio da prije nego čovjek nešto kaže, mora razmisliti, pa da ono što kaže bude suvislo. A isto tako te sigurno nisu naučili da ako nemaš nešto pametno za reći, da je bolje da šutišš - ispadaš pametniji!

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
20:55 26.03.2011.

Ponasanje danasnje omladine je prevrsilo svaku mjeru , a, samo zahvaljujuci nerazumnim zakonskim propisima koji idu toj mladezi na ruku.

BI
bilikamen
20:33 26.03.2011.

Ni li može bit ovi barba stariji od 47 leti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije