Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni transfer

Odgovorni u zastari, a Tomac na sudu jer je novac ostao klubu

nikola tomac
Pero Lovrović/PIXSELL
20.04.2010.
u 17:15

Ugovor i sporazum o transferu Darija Smoje u Milan nezakoniti su i štetni, ali za to nitko nije odgovarao, tvrdi Tomac.

U završnici suđenja Nikoli Tomcu, nekadašnjem direktoru HNK Rijeka, optuženom da je davne 1997. godine pola milijuna njemačkih maraka od transfera nogometaša Darija Smoje u talijanski Milan ostavio na računu Rijeke umjesto da ih je proslijedio tvrtki Tomarex Sport Trade Smojina menadžera u Austriji, danas će financijski vještak objašnjavati kada se i za što trošio sporni novac. Tomac je već, iznoseći obranu, ustvrdio da je prema svim vrijedećim propisima HNS-a, Fife i Uefe novac od transfera morao ostati na računu HNK Rijeka jer bi, da je učinio suprotno, postupio nezakonito.

No, tužitelj ne misli tako jer je postojao sporazum HNK Rijeka i Tomarexa prema kojem je novac trebao otići u Austriju, a ne ostati u Rijeci i, kako tvrdi, nenamjenski se trošiti za klub. U cijeloj priči, kaže Tomac, najzanimljivije je da su i ugovor potpisan s talijanskim klubom i sporazum s Tomarexom, a prema kojem je prvi dio novca od transfera prije njegova dolaska u klub isplaćen Tomarexu, nezakoniti i štetni.

– Za to nitko nije odgovarao niti je na sudu, osim što je Predsjedništvo potiho smijenilo direktora kluba – kaže Tomac. Dodaje da mu je u Državnom odvjetništvu potvrđeno da je riječ o kaznenom djelu, ali da je palo u zastaru, što ga je još više ogorčilo. – Protiv mene vodi se postupak, a oni koji su radili protiv hrvatskih zakona su u zastari, je li ih netko štitio – pita se Tomac i priznaje da, bez obzira na presudu u svom postupku, razmišlja o kaznenoj prijavi protiv odgovornih u Državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije