Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija mladih

Od Vlade traže hitno proglašenje gospodarskog pojasa na Jadranu

mladi01
Goran Kovačić/PIXSELL
09.02.2011.
u 13:30

Godinama po hodnicima Bruxellesa, pod krinkom ulaska Hrvatske u EU, osim hrvatske imovine, rasprodaje dostojanstvo hrvatskog građanina, seljaka, branitelja, ribara, kažu u Akciji mladih

Članovi riječke Akcije mladih Andrej Briščik, Robert Kurelić i Bojan Kurelić na današnjem su susretu s novinarima zatražili hitno uvođenje gospodarskog pojasa na Jadranu. Opravdana pobuna ribara protiv trenutačno neodrživog stanja hrvatskog ribarstva dolazi u posljednji trenutak, kažu u Akciji mladih te upozoravaju kako se godinama po hodnicima Bruxellesa, pod krinkom ulaska Hrvatske u EU, osim hrvatske imovine, rasprodaje dostojanstvo hrvatskog građanina, seljaka, branitelja, ribara.

U Akciji mladih drže da je krajnje vrijeme da se tome stane na kraj. Od Vlade traže da se po hitnom postupku proglasi zaštićeni gospodarski pojas na Jadranu, kao prvi korak u borbi za domaće ribare i dugoročne interese Hrvatske, a ako to ne žele ili ne smiju učiniti, ističu, neka raspišu nove izbore i prepuste mjesta onima koji su voljni i spremni na takav korak, mladima, novoj i jedinoj snazi za spas Hrvatske. Kako sada stvari stoje, poručuju iz Akcije mladih, od 1. siječnja 2013. ribari iz svih članica EU moći će ribariti u teritorijalnim morima Europske unije, a iako mediteranske zemlje imaju pravo do 2012. zabraniti izlov u svojim vodama, Hrvatska se nije zaštitila i prijeti joj krah hrvatskog ribarstva. Talijanski ribari godišnje u ZERP-u između hrvatskoga teritorijalnog mora i crte sredine Jadrana izlove ribe u vrijednosti od približno 300 milijuna eura, dok je domaćim ribarima teritorij izlova ograničen, upozoravaju iz Akcije mladih.

Ključne riječi

Komentara 7

BK
bez.komentara
16:23 09.02.2011.

I mi bi nešto promejenili u ovoj država!?Članak je postavljen u 13:30,a sad je 16:22 i nijedan komentar! Da je Ava Karabatić bilo bi ih već 100!

BU
Budjo
16:28 09.02.2011.

Ako vlada ne proglasi gosp. pojas trebamo glasovati protiv ulaska EU inace cemo imati mora samo 6 m od obale ostalo ce biti Talijansko i Slovensko nedajmo to dosta je vise ucijena iz Brisela to je nase i samo nase!

KA
Karlek1
14:57 10.02.2011.

Svi pričaju o potrebi štednje pa evo našim političarima prilike da ne samo uštede za Hrvatsku nego i da zaštite naš Jadran od uništavanja. Do kada će naše vodeće političke stranke strancima nuditi Hrvatsku kao besplatnu samoposlugu !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije