Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jadrankomerc

Novi većinski vlasnik oko 80 posto crikveničkih trgovina?

konzum
Anton Ficko/VLM
26.04.2010.
u 15:36

Iako je Jadrankomerc u stečaju devet punih godina, riječ je trenutačno najuspješnijem poslovnom subjektu koji je krajem prošle godine na računima imao 11,5 milijuna kuna, dok mu je ukupna imovina procijenjena na gotovo 130 milijuna kuna.

CRIKVENICA - Za dva tjedna, točnije 11. svibnja, održat će se javna dražba na kojoj će crikvenički Jadrankomerc nad kojim je prije devet godina, polovicom svibnja 2001. godine Trgovački sud u Rijeci otvorio stečajni postupak, dobiti novog vlasnika većinskog paketa 66 posto dionica.

Riječ je o ukupno 86.349 dionica Hrvatskog fonda za privatizaciju koji je odredio početnu nominalnu cijenu 50 eura po dionici, odnosno 4.317.450 eura (oko 31 milijuna kuna) za cijeli udjel u vlasništvu. Pravo sudjelovanja na dražbi imaju samo trgovačka društva čija je osnovna djelatnost trgovina, a spekulira se su najozbiljniji konkurenti za preuzimanje PIK Vrbovec sa 16,6-postotnim udjelom u vlasništvu te Gavrilović sa 12,58 posto dionica.

Važnost preuzimanja Jadrankomerca proizlazi iz činjenice što to poduzeće sa 34 prodajna mjesta, od kojih je u zakupu Konzuma njih 18, praktično "drži" oko 80 posto cjelokupne trgovačke maloprodajne mreže na širem crikveničkom području uključujući tu i susjedni Novi Vinodolski te zaobalje.

Iako u stečaju devet punih godina, riječ je trenutačno najuspješnijem poslovnom subjektu koji je krajem prošle godine na računima imao 11,5 milijuna kuna, dok mu je ukupna imovina procijenjena na gotovo 130 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije