Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Kotormanović:

"Nitko nema pravo od RH tražiti smanjenje braniteljskih prava"

SDP
Duško Mirković/Pixsell
19.11.2011.
u 22:14

Smatramo da braniteljske mirovine nisu povlaštene. Saborske mirovine su povlaštene i njih ćemo smanjiti – poručio je Kotromanović

Kukuriku koalicija organizirala je večeras u Požego tribinu pod nazivom „Branitelji jučer, danas i u EU“. Na tribini je pored Zdravka Ronka požeškog gradonačelnika i drugog na listi Kukuriku koalicije u V. izbornoj jedinici govorio Igor Dragovan, prvi na istoj listi te Ante Kotromanović, treći u IX. izbornoj jedinici.

– Sve što je dobro i pozitivno, a puno je do danas dobroga napravljeno za branitelje, to ćemo zadržati. U razgovoru s braniteljima shvatili smo da trebamo popraviti njihovu zdravstveno – socijalno zaštitu, napraviti rehabilitacijski centar te starački dom za branitelje jer imamo puno teških invalida koji su bez adekvatne cjelodnevne zdravstvene njege i skrbi. Smatramo da branitelji trebaju imati samo svoje ministarstvo, a imenovat ćemo i heroje Domovinskog rata – kazao Ante Kotromanović.

Dodao je da nitko pa ni EU nema pravo od Hrvatske tražiti da se smanje prava branitelja jer su ona i onako maksimalno smanjena kao ni smanjenje njihovih mirovina.

– Smatramo da braniteljske mirovine nisu povlaštene. Saborske mirovine su povlaštene i njih ćemo smanjiti – poručio je Kotromanović. Igor Dragovan je poručio da njihova koalicija garantira jedan pravedan i dostojanstven odnos prema braniteljima.

– Naš odnos prema braniteljima je transparentan, pošten, iskren i čist. Smatramo da branitelji moraju imati uvid u registar branitelja koji treba biti javni dokument – poručio je Dragovan.

Komentara 5

DU
Deleted user
22:31 19.11.2011.

Slažem se; branitelji nek imaju mirovine, no prije toga reviziju registra branitelja napraviti; pravim braniteljima ostaviti mirovine, a kvartovskim borcima, i borcima minkenske bojne ukinuti mirovine, i natjerat ih da vrate sve do zadnje kune. Zastupničke mirovine definitivno smanjiti, kaoo i plaće i privilegije. Da se to prije napravilo, danas ne bi toliko \"kandidata\" za sabor bilo...jer pojedinci ne bi imali interesa.

DR
drug
06:10 20.11.2011.

Ne vidim smisao prava a da drugi gradjani vade hranu iz kontejnera za smeće.... Zasigurno su branitelji zaslužili bolji tretman nego bilo tko u Hrvatskoj ali brojke o broju branitelja zasigurno odudaraju od stvarnog broja sekretarica i logistike

HR
hrvoje1932
21:16 20.11.2011.

Igore ti se hvatas za slamcicu,znamo mi takve spekulante,branitelje netreba branit to oni znadu njbolje oni su ns sve obranili,pa aumno djeluju.OSTECENE SE MORA POMOCI TU NEMA ISAPRIKE:ali nemoze netko traziti ono prtiv cega se je boriuo!Amen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije