Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od igle do...

Nakon stanke od tri godine, na ŠRC-u Korana izlaže 64 obrtnika

obrtnici01
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
27.08.2012.
u 11:52

Obrtnik Vladimir Furjanić-Lima već je sklopio posao s jednim njemačkim partnerom kojem je prodao stroj za izradu žljebova

– Sve što nas ne može uništiti, jača nas. Stoga se nadam da će sljedeća godina biti teža, a obrtnici jači – poručio je na otvaranju 9. obrtničkog sajma, koji se održava u sklopu Dana piva, Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije, koja je zajedno s Udruženjem obrtnika Karlovca organizator sajma. Pokrovitelji su Ministarstvo obrta i poduzetništva, Grad i Karlovačka županija te Hrvatska obrtnička komora.

 Priliku da se predstave na najvećoj karlovačkoj turističkoj manifestaciji obrtnici su dobili nakon trogodišnje stanke. Ovogodišnji sajam će, kao i Dani piva, trajati do 2. rujna, a već prvog dana obrtnik iz Kamanja Vladimir Furjanić-Lima završio je posao s njemačkim partnerom, koji je odlučio kupiti njegov stroj za izradu žljebova.

 – Takvog stroja nema u svijetu. Što je ‘kalašnjikov’ u oružju, to su moji alati u žljebovima – slikovit je Furjanić.

Uz obrtnike iz Karlovačke županije, na Sportsko-rekreacijski centar Korana stigli su i gosti iz Črnomlja, Unsko-sanskog kantona, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Istarske županije... Sveukupno je prisutno 64 izlagača.

 – Obrtništvo je čimbenik stabilnosti gospodarstva. Veseli me da je sajam opet tu i da je nadišao lokalne okvire, a raduje me i štand Regionalne agencije Karlovačke županije jer je ona na usluzi obrtnicima te može pružiti nemalu pomoć. Neka se vode poslovni razgovori i potpisuju ugovori – poručio je Josip Šafar, dožupan Karlovačke županije.

 Sajam je otvorio predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

 – Potičemo nastupe na sajmovima jer se tako mogu promovirati proizvodi, a može se vidjeti i što radi konkurencija. Izlazimo uskoro na tursko tržište, a idemo i na sajam u Skoplju. Pomažemo i kod kandidature za sredstva iz EU fondova – kaže Ranogajec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije