Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavljaju borbu

Nakon 95 dana prosvjednici KIO Keramike srušili šator

kio orahovica (1)
Foto: Dragutin Šantoši
1/4
28.01.2012.
u 11:53

Šator smo srušili, ali od borbe za svojih 14 milijuna kuna pošteno i zakonito zarađenih otpremina ne odustajemo, rekao je Marijan Vučinić, tajnik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike potvrđujući da će radnici tužiti državu.

Orahovica - Danas u 11 sati obeshrabreni i otpušteni radnici KIO Keramike u stečaju prekinuli su 95-dnevni prosvjed koji su danonoćno održavali u takozvanom Vladinom šatoru u središtu Orahovice.- Šator smo srušili, ali od borbe za svojih 14 milijuna kuna pošteno i zakonito zarađenih otpremina ne odustajemo, rekao je Marijan Vučinić, tajnik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike potvrđujući da će radnici tužiti državu.

Korupcija uništila 450 radnih mjesta, za pola milijarde izgubljenih kuna nitko ne odgovara

U izjavama medijima prosvjednici su prozvali državu za mito i korupciju koja je i dovela do propasti najsuvremenije i najveće hrvatske tvornice keramičkih pločica u kojoj je do stečaja bilo zaposleno 450 radnika. Odbili su izjave odgovornih da je KIO Keramika u stečaju bila privatna tvrtka dokazujući kako su tvornicu gradili državnim novcem, država je istu tvrtku i sanirala, a i kreditirala u razvoju, pa je u stečaju i ostala bez više od 350 milijuna kuna. Ostali vjerovnici u stečaju ostali su bez više od 150 milijuna kuna, radnici bez 14 milijuna kuna otpremnina za koje su novac tražili iz stečajne mase, ali ga nisu dobili. Za propalih više od pola milijrdi kuna, unatoč kaznenim prijavama radnika i nekih vjerovnika, do sada nitko nije odgovarao.

Komentara 9

ZA
zagrebHR
12:42 28.01.2012.

vlada je radnicima đakovštine isplatila iz državnog proračuna pa se sad postavlja pitanje zašto po istom principu nije isplaćeno i kio keramici, ali to bi onda otvorilo pandorinu kutiju i svi bi onda dizali šatore i tražili tako da je đakovština bila samo predizborni poklon ali i sami radnici đakovštine koji su pljuvali po vladi i kosor kad su dobili lovu zahvalili su toj istoj kosor a nisu došli dati podršku radnicima kio keramike

UD
udrimuski
15:17 28.01.2012.

\"unatoč kaznenim prijavama radnika i nekih vjerovnika, do sada nitko nije odgovarao.\" Evo to je hrvatska realnost a ti narode krepaj od gladi...puj gamad šta napravi od ovog naroda. gadi mi se i vlada i hdz i sdp i saborr i dorh i uskok, ma svi!!! nek im bude ostatak života tako isto kao što je vama sad. Netreba im veća kletva.

BE
belimo
12:34 28.01.2012.

Ako niste uspjeli na ovaj način još manja šansa je na sudu......Preveslali su vas svi od sindikata pa sve do vrha vlade(stare najviše a i nova pere ruke) !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije