Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbačen iz takta

Najsiromašnijim gradom upravlja čak šest savjetnika na vlasti

'SIS...260510...GLINA....ULICA STJEPANA I ANTUNA RADICA ....'
'TADIJA ODIC'
27.05.2010.
u 07:10

Na pitanje bi li kao privatni poduzetnik zaposlio i platio isti broj pomoćnika koliko ih ima kao prvi čovjek grada, Milan Bakšić posve je izgubio kontrolu.

- Novinari su poltroni bez muda, bahato je sasuo gradonačelnik Milan Bakšić u lice vlasniku Radio Banovine Nikoli Maričkoviću, čime je ošinuo i ostale novinare. Gradonačelnika je iznervirao Maričkovićev upit: "Biste li kao privatni poduzetnik zaposlili toliko savjetnika koliko ih imate kao gradonačelnik?', a pitao je i o visini plaće njega i suradnika.

Nepristojnosti i gubitku kontrole Bakšića vjerojatno su pridonijeli i neugodni upiti vijećnika pozicije i opozicije tijekom aktualnog sata, a u vezi s pokazateljima da je Glina najsiromašniji grad u Hrvatskoj.

– Prema vjerodostojnim pokazateljima, Glina je ispod Grubišnog Polja, koji je predzadnji grad na listi siromaštva i nerazvijenosti. Vrijeme brzo ide. Gradonačelniku zamjeram što u godinu dana vlasti nije formirao tim sposoban da izradi plan gospodarskog razvitka – kazao je Dragan Miljević, potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova SDSS-a, stranke s najviše vijećnika u vladajućoj koaliciji. Govorilo se i o plaćama.

– Jesam li dobro izračunao da najsiromašnijem gradu godišnje treba oko milijun kuna za plaće gradonačelnika, dva zamjenika i šest njegovih savjetnika? – upitao je Milan Matijević iz HDZ-a. Bakšić je kazao da je proteklu godinu posvetio evidenciji imovine i uređenju vlasničkih odnosa.

– Tijekom rata radila su sva poduzeća. Uništena su u privatizaciji. Bivša vlast za 18 godina nije riješila vlasničke odnose, popisala imovinu grada, niti etažirala stanove. Poslovnu zonu ćemo s čistim papirima ponuditi poduzetnicima. Do 200 radnih mjesta otvorit će se u Kaznionici. Razvitak poljoprivrede planiramo s Agronomskim fakultetom. Stipendiranjem studenata i stanovima za stručnjake popravit ćemo starosnu i kvalifikacijsku strukturu. Ne znam točan zbroj plaća suradnika. Do 1. travnja zarađivao sam kao moj prethodnik Marko Sremić. Nakon toga koeficijent je smanjen – odgovorio je Bakšić.

Ključne riječi

Komentara 8

NO
nosonja
10:13 02.07.2010.

E moj MODERATORE-otkud tebi pravo da se ti javljaš???? Ako želiš dati komentar onda digni svoje dupe i odi u tu Glinu i razgovaraj sa gradonačelnikom da vidiš dali je istina to što je napisao vaš \"REPORTER\". Ali molim te,, ako si jedan od ADZ-ovih pijuna kao što je i sam \"REPORTER\" onda nemoj dolaziti,pošalji nekoga neutralnoga da se raspita za probleme Gline bivše i sadašnje .Opčenito,ogroman je šok,to, što je nakon bezbroj godina, ADZ-e izgubio vlast u ovom malom, zaboravljenom od svih -Šupak gradu. Mogao bih na tu temu da pišem satima,danima. Zato,neka netko dođe u ovaj mali grad,bez fige u džepu i pita gradonačelnika-KAKO VAM SE MOŽE POMOČI.

OB
-obrisani-
10:03 28.05.2010.

Tako je gradonačelniče. Pošalji ih sve u MP3, što oni tebe imaju pitati bilo što. Ne daj novinarima k sebi ni blizu i nemoj slučajno da bilo gdje osvane kakva vijest iz Gline. Što koga briga što ti radiš, paa izabran si velikom većinom i onda možeš raditi što hoćeš i kako hoćeš. Čestitam i hrabro naprijed. P.S. Savjet: Uzmi si još par savjetnika koji bi mogli biti savjetnici savjetnicima jer ovi sada se potrgaše od posla i ne stignu ništa napraviti koliko liju znoj.

RA
Razum
22:55 27.05.2010.

Ček, šta ne shvaćaš meri? Najsiromašniji grad u Hrvatskoj! U glupoj, opljačkanoj, siromašnoj Hrvatskoj u kojoj ima valjda 150 gradova ovaj je najsiromašniji! I onda još daje hrpu love za savjetnike prodavače magle

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije