Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasilac slomio rame

Na otvorenju Zapadne obale fotograf upao u more

fotograf u moru (1)
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/12
25.04.2013.
u 13:44

Splitski gradonačelnik stigao je jet-skijem na feštu kojom otvara Zapadnu obalu, no nisu se svi zabavili na proslavi

Splitski gradonačelnik Željko Kerum danas je svečano otvorio Zapadnu obalu i za proslavu potrošio oko 600 tisuća kuna. Na svečanost, osim Keruma i njegovih suradnika, došla je i Jadranka Kosor, Kerumova kolegica s kojom je osnovao klub zastupnika.

Prije samog kraja ceremonije fotograf Vedran Šegvić upao je u procijep između obale i splavi na kojoj se nalazila pozornica. S obzirom na to da je procijep bio vrlo uzak, za njim je skočio bivši specijalac Kristijan Petric, koji je nažalost izvukao deblji kraj. Izvlačenje je trajalo nekoliko minuta. Fotograf se izvukao bez ozljeda, ali žalostan zbog upropaštene skupocjene opreme, dok je Petric završio na Hitnoj sa slomljenim ramenom.

Bez državnog vrha na otvorenju

Nitko iz državnog vrha nije došao na otvaranje splitske Zapadne obale, kapitalnog projekta gradonačelnika Željka Keruma. Uporabna dozvola je potpisana u četvrtak u 8,45, tri sata prije svečanog otvorenja, što je vjerojatno bilo opravdanje svoj trojici predsjednika (države, Vlade i Sabora) da ne sudjeluju u cjelodnevnoj splitskoj fešti. Gradonačelnik je na proslavu došao morskim putem. Uplovio je u jed-skiju, prigodno obučen u odijelo te se priključio u prvom redu sestri Nevenki Bečić, dogradonačelniku Juri Šundovu i Jadranki Kosor, koja je bila jedina gošća iz metropole.

-Ovo je najljepša šetnica na Mediteranu. Nije ni zapadna ni Kerumova obala, već splitska. Napravljena je vrhunski i nitko se s njom ne može poistovjećivati, osim građana Splita. Šetnica pripada građanima, ne može se prodati i vječno će ostati. Nastojim ne politizirati, ali moram reći da se ljudi pamte po djelima koji za njima ostaju – poručio je Kerum, očito zadovoljan što njega Splićani imaju po čemu pamtiti.

Iako se trudio da mu govor ne bude predizboran, rekao je da možda ne bi ni bilo ovog projekta, u koji je krenuo "iz ludosti", da ga građani nisu izabrali 2009. Uređenje Zapadne obale pred njegovim hotelom Marjan stajalo je ukupno 85 milijuna gradskih kuna, zbog čega mu politički oponenti redovito trljaju nos, ali na svečanom otvorenju nije bilo nikoga od konkurencije. Zato su bili aktivni prije fešte pa su Sanja Bilač, nezavisna kandidatkinja, kao i Vjekoslav Ivanišević iz HDZ-a poručili da ne žele doći na otvorenje jer je riječ o predizbornom skupu Željka Keruma koji se plaća iz prazne gradske blagajne i to ne baš malih 600.000 kuna.

–To je sitnica za ovakav događaj! – komentirala je Nevenka Bečić.

Splićani koji su došli na otvaranje uglavnom su hvalili izgled nove šetnice.

– Obala je prekrasna, popločana pravim kamenom, a ne tehno-betonom kao riva. – Nemam što reći. Palme, tamarisi, bazenčić, prekrasno... Ali da nema Kerumova hotela i ovo bi bilo zapušteno – bilo je i kritičara, ali su se našli u manjini.

– Ja sam došao iz Rijeke. Obala vam je super, oduševljen sam – rekao je Aljoša Supić.

Popodne fešta uz "iće i piće"

Popodne se očekuje svečana povorka bikera. Gradonačelnik bi mogao doći na svome Harleyu. Nakon toga slijedi pučka fešta s besplatnim jelom i pićem te koncerti Olivera Dragojevića i Marijana Bana. Pripremljeno je 6000 porcija njoka s mesom i rižota, 50 bačvi piva, 30 bačvi vina i 15.000 boca sokova.

 >>Željko Kerum došao u Sabor pa otišao nakon sat i pol!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije