Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poništen natječaj

"Mimo procedure i uvjeta postavili V. Vidiček u Kutini"

\'Kutina - 19.02.2008...... Kolodvorska ulica u Kutini.....snimio rudolf krznaric\'
Rudolf Krznarić/VLM
04.07.2011.
u 10:18

Školski odbor OŠ Mate Lovraka je taj koji bira. Bilo bi besmisleno da Gradsko vijeće i Grad nemaju pravo predložiti svoje kandidate – kaže Davor Žmegač

Kutinska oporba SDP-HNS reagirala je na raspisan pa potom poništen natječaj za ravnatelja OŠ Mate Lovraka.

– Nemamo ništa protiv izabrane Vlatke Vidiček, ali nismo zadovoljni procedurom. Naime, u Školskom odboru devet je članova, pet iz stranaka i četiri iz struke, pa nije teško zaključiti da je politika odigrala značajnu ulogu – smatraju oporbenjaci.

Damir Petravić tvrdi da je zbog procedure i "namještanja", a nakon žalbe kandidata koji nije prošao, Ministarstvo obrazovanja poništilo natječaj.

– Ne znam što treba vladajućoj koaliciji da pritiskom bira ravnatelje, prvo u OŠ Kefelje, a sada u OŠ M. Lovraka. Zašto se nisu poštovali uvjeti natječaja i po njima izabrani ravnatelji? – pita Petravić. Ivan Nekvapil ogorčen je postupkom izbora.

– Od četvero kandidata troje ih je izigrano jer je tako željela politika – dodaje. Dragica Vasić za dogovor otvoreno proziva vladajuću koaliciju HDZ-HSLS.

– Proceduru je trebalo poštivati bez obzira na to tko je bliži kojoj stranci – kaže Vasić.

Tomo Andrić istaknuo je da mu je drago što je natječaj poništen pa makar V. Vidiček bila ponovno izabrana. Kandidatima Z. Vukeliću, B. Repiću i I. Grgić poručuju da je Odbor trebao odabrati najboljega.

– I ostali se građani imaju pravo javiti na natječaje – kaže Nikola Domitrović i navodi da su radna mjesta rezervirana samo za one bliske kutinskoj vlasti.

Davor Žmegač odlučno demantira optužbe. Ističe da oporba ne poznaje zakon jer Školski odbor čine dva gradska člana, dvoje imenuje država, a ostalih petero iz redova struke biraju roditelji i nastavnici.

– Sve je po zakonu jer ravnatelja bira odbor. S druge strane, bilo bi besmisleno da Gradsko vijeće i Grad kao osnivač ustanove nemaju pravo predložiti svoje kandidate – kaže Žmegač. U posljednje vrijeme pojačan pritisak oporbe tumači naputkom s vrha tih stranaka da pokušaju spriječiti ulazak HSLS-ova kandidata, odnosno njega, u Sabor.

Komentara 2

SV
sveznalica100
08:55 05.07.2011.

Zašto se uopće ravnatelji bilo koje javne ustanove biraju po političkoj podobnosti umjesto po stručnoj?, a svuda je tako.Kada bude postavljen neki ravnatelj ili direktor, odmah se govori i o tome iz koje je stranke, jel to znači da nestranački ljudi uopće ne mogu dobiti takva mjesta???

DJ
djakputnik
08:58 05.07.2011.

Pazi Žmegija kako se uvrijedio.Sve su stranke protiv njega i žele mu onemogućiti ulazak u Sabor, a on bi to tako htio. Možda i foteljica u Bruxellesu? A malverzacije sa gradskim zemljištem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije