Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudom preživio

Medvjedica kod Rijeke napala mladića i teško ga ozlijedila

smeđi medvjed
28.08.2012.
u 20:27

Mladić je bio u šetnji s psom kada je medvjedicu uočio ispred sebe pa se popeo na drvo, no ona je napala psa, a kada je viknuo "dosta" krenula je na njega

Igor Ulmer, 28-godišnji mladić iz Klane pokraj Rijeke imao je danas vrašku sreću jer je preživio napad medvjedice koja je čuvala svoje mlado. Ipak, divlja mu je životinja nanijela ugrizne rane prsnog koša, trbuha i ekstremiteta, zbog čega je hitno operiran u KBC-u Sušak. Mladić je stabilno, bez ozljeda vitalnih organa i uz potrebnu terapiju antibioticima trenutno je na promatranju kako ne bi došlo do infekcije, koja se kod ugriznih rana zna pojaviti, potvrdili su nam na Odjelu traumatologije KBC-u Sušak.

Mladić je danas, oko 10 sati krenuo u šetnju sa psom, mješancem njemačkog i škotskog ovčara. U šumi je opazio medvjedicu s mladuncem i kako bi izbjegao susret s divljom životinjom, odlučio se popeti na stablo. Medvjedica je napala njegovog psa koji joj se uspio oduprijeti.

U želji da obuzda psa u toj borbi, Igor je uzviknuo "dosta", što je bilo dovoljno da medvjedica pogleda prema drvetu i krene se penjati. Mladić je u strahu skočio na tlo, za njim je krenula i medvjedica koja ga je sustigla i napala. Srećom, uspio je pobjeći i domoći se ceste te potražiti pomoć. 

Komentara 12

RE
@rea
21:36 28.08.2012.

Imao je sreće. A pas, što je s njime ?

Avatar lola lola
lola lola
22:03 28.08.2012.

Uzas jadan mladic, nadam se da ce se oporaviti....:((( Ovo je upozorenje da su sume opasne i da ljudi fakat trebaju paziti gdje idu. Sume pripadaju divljim zvijerima. To su njihova stanista.

CH
chemica
20:42 28.08.2012.

"Intelektualac". Popeo se na stablo da izbjegne susret s medvjedicom. Tako i ja bježim na stablo svaki put kada sretnem ovog mog predstavnika stanara. Naporan ko proljev. Možda ipak ne. Bilo bi mu sumnjivo pa samo krenem u suprotnom smjeru. Priča bi bila puno logičnija da je priznao kako je napunio gaće i obnevidio od straha završio na bukvi. Dešava se kada vidiš zvijer. Ljudski je razumljivo, za razliku od ove bajke s "kraljevićem Markom" i vjernim "doratom" kojeg je spasio iz "zmajevih ralja". Medvjedica bi se prije pocipala od smijeha da je vidjela bedaka na vrhu bukve nego išla po njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije