Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druženje

Matić u Savudriji otvorio 11. susret djece hrvatskih branitelja

Susreti djece roditelja domovinskog rata (1)
Foto: UHDDR
1/3
28.08.2012.
u 15:56

Kroz niz radionica i igraonica u odmaralištu Veli Jože proći će između 3000 i 3500 djece od 7 do 15 godina

Ministar Predrag Matić otvorio je danas u dječjem odmaralištu Veli Jože u Savudriji 11. susret djece hrvatskih branitelja, priopćili su iz Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Kroz niz radionica i igraonica u odmaralištu Veli Jože proći će između 3000 i 3500 djece od 7 do 15 godina, a na završnom susretu sudjelovat će više od 550 natjecatelja i voditelja.

– Skrb za djecu hrvatskih branitelja jedan je od glavnih ciljeva politike Ministarstva branitelja. To pokazuje i činjenica da ove godine već jedanaesti put sufinanciramo ovo događanje. Bavljenje sportom nije samo zabavna aktivnost, ovdje se stvaraju trajne vrijednosti i prijateljstva, a upravo to je temelj zdravog društva. Ovi mladi ljudi osigurat će da vrijednosti Domovinskog rata nikad ne padnu u zaborav – izjavio je Predrag Matić, ministar hrvatskih branitelja na otvaranju.

Susrete djece hrvatskih branitelja već godinama organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, a njihova svrha je upoznavanje i stvaranje trajnih kontakata među djecom čiji su roditelji bili sudionici Domovinskog rata.

– Velika nam je želja da se ova tradicija nastavi jer kod djece budi osjećaj za stvaranje, a upućuje ih i na pozitivne ciljeve u životu. Cilj susreta je odgajati djecu tako da zavole domovinu upoznavanjem njezinih ljepota i znamenitosti, ali i da shvate kako je to njihovo blago koje mogu dopunjavati vlastitim stvaralaštvom – izjavio je Mario Stipanović, izvršni dopredsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Ovi susreti najveća su manifestacija koju organiziraju udruge iz Domovinskog rata.

Komentara 3

Avatar MK
MK
23:44 28.08.2012.

...nadam se da tu nece biti "partijske" indoktrinacije!

OB
-obrisani-
07:32 29.08.2012.

Inaće na te susrete idu djeca podobnih branitelja, onih koji su dobri za svaku vlast u Hrvatskoj (nažalost), ja svojoj uredno platim coca-colu doma, jer nemam za more (isto tako nažalost), a sve iz razloga jer me moj otac naučio da nekradem tuđe (oteto-prokleto). Iz rata se vratio isto kao što sam otišao. Nema veze neka se djeca vesele.

KR
kristov
08:50 29.08.2012.

ne vidim crvene marame i pionirske kape sa zvijezdom, a Matić je tamo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije