Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgođena skupština

Kupac na vidiku, Sušionica na proljeće počinje raditi?

vrpolje
Ivica Galović/Pixsell
21.01.2013.
u 19:40

Vjerovnici, odnosno Ministarstvo financija i Agencija za upravljanje državnom imovinom pred brodski Trgovački sud izašli su sa stajalištem kako imaju zainteresiranog kupca koji je pokazao ozbiljnu namjeru za kupnju Sušionice u cjelini

Skupština vjerovnika vrpoljačke Sušionice voća i povrća u stečaju odgođena je za 23. ožujka, kada će se donijeti odluka o prodaji.

Vjerovnici, odnosno Ministarstvo financija i Agencija za upravljanje državnom imovinom pred brodski Trgovački sud izašli su sa stajalištem kako imaju zainteresiranog kupca koji je pokazao ozbiljnu namjeru za kupnju Sušionice u cjelini. Sindikat i radnici s olakšanjem su dočekali ovaj neočekivani obrat jer su oni već upozoravali da bi parcijalna prodaja nekretnina i pokretnina mogla označiti rasprodaju imovine i konačni kraj ove tvornice opterećene dugom od 120 milijuna kuna.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da smo ispunili svoj cilj, a to je prodaja Sušionice kao cjeline. To je bio jedini način da se nastavi proizvodnja i da se zaposle radnici, što će se u konačnici i dogoditi. Nadam se da će već u proljeće radnici Sušionice biti na svojim radnim mjestima – rekao je Šimo Orešković, regionalni povjerenik sindikata PPDIV-a.

On dodaje da svoj optimizam temelji na činjenici kako je riječ o jedinom postrojenju za sušenje voća i povrća u Hrvatskoj za koje sigurno postoji interes. Iako vjerovnici nisu željeli iznijeti ime zainteresiranog kupca, doznajemo kao je riječ o ozbiljnoj domaćoj tvrtki. Odluku o cijeni po kojoj će Sušionica biti ponuđena na idućoj dražbi donijet će sutkinja.

Podsjetimo, posljednja dražba održana je prije mjesec i pol dana. Ponuđena cijena bila je 15 milijuna kuna, no nije se pojavio nijedan zainteresirani kupac.

>>Sindikat će kazneno prijaviti stečajnog upravitelja Sušionice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije