Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezakoniti otkazi

Sindikat će kazneno prijaviti stečajnog upravitelja Sušionice

sušionica prosvjed (1)
Ivica Galović/PIXSELL
06.12.2012.
u 13:39

Stečajni upravitelj Miroslav Mikić s gnušanjem je odbacio optužbe o nenamjenskom trošenju sredstava za plaće. Rekao je da ima sve bankovne izvode kojima može dokazati na što je utrošena svaka kuna

Predsjednik Sindikata PPDIV-a Hrvatske Šimo Orešković zatražio je od stečajne sutkinje razrješenje stečajnog upravitelja vrpoljačke Sušionice voća i povrća Miroslava Mikića. Orešković tvrdi da je Mikić na nezakonit način, bez otkaznog roka i pisanog traga, otkazao ugovore o radu za troje od četvero radnika koji su u posljednje dvije godine čuvali sablasno prazne pogone ove tvornice. Optužio ga je i da je nenamjenski potrošio novac koji je agencija AUDIO, odnosno država, dala za plaće radnika. 

– Bez čuvanja imovine Sušionica se neće moći prodati po zadovoljavajućoj cijeni, a bez toga nema ni pokretanja proizvodnje ni zapošljavanja radnika. Stečajni upravitelj smišljeno želi devastirati imovinu čije su čuvanje plaćali državni vjerovnici putem AUDIO-a. Njegov je cilj očito da se imovina rasproda na kilograme i da tamo više nikada ne bude proizvodnje – kaže Orešković i najavljuje da će protiv stečajnog upravitelja podnijeti i kaznenu prijavu.

Orešković dodaje kako je ovih dana osobno vidio traktor koji izlazi iz kruga Sušionice i nešto iznosi van, što će se u slučaju da tvornica ostane bez čuvanja i nadzora u budućnosti vjerojatno događati sve češće. – Danas je Sveti Nikola, ljudi se raduju, a supruga i ja ostali smo bez posla. Znamo da je stanje u Sušionici loše, ali stalno smo živjeli u nadi da će se nešto riješiti. Sada ne znam kako ću prehraniti svoje dvoje djece. Pun sam gorčine – kaže jedan od otpuštenih radnika Ante Jelušić.

Stečajni upravitelj Miroslav Mikić s gnušanjem je odbacio optužbe o nenamjenskom trošenju sredstava za plaće. Rekao je da ima sve bankovne izvode kojima može dokazati na što je utrošena svaka kuna. – Radnicima je istekao ugovor o radu na određeno vrijeme i ja im ga nisam mogao produžiti jer u stečajnoj masi više nema sredstava za njihove plaće. Što se tiče otkaznog roka, moguće je da sam u tom dijelu pogriješio. O tome nisam ni razmišljao jer sam se do zadnjeg trenutka nadao da će netko od razlučnih vjerovnika ipak osigurati novac za plaće radnika. Nažalost, to se nije dogodilo – rekao je Mikić.

 >>Imovina ide na bubanj, sindikalci pozivaju Državno odvjetništvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije