Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITANA AKTIVNOST

Kuhali lovački čobanac za udrugu 'MI'

Čobanac (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/4
29.09.2013.
u 13:14

Prodajom te delicije prikupljena sredstva za djecu s posebnim potrebama požeškog kraja.

Po tradiciji Lovački savez Požeško-slavonske županije i ove se godine uključio u aktivnosti Obrtničkog i poduzetničkog sajma u Požegi kojega je po 4. puta u dvorani Grabrik organizirala Obrtnička komora.

Tako su lovci iz šest društava: \"Jelen“ i „Sokolovac“ iz Požege, \"Košuta“ iz Pakraca, \"Fazan“ iz Ruševa, \"Vidra“ iz Čaglina i \"Sokol“ iz Bučja sa svojim ekipama sudjelovali u kuhanju lovačkog čobanca, a prihod od prodaje te delicije bio je namijenjen Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama MI“ iz Požege.

- Svaka ekipa brojila je dva ili tri lovca, društva su osigurala meso divljači, povrće i začine, kao i pribor za kuhanje – kazao nam je Marko Barukčić, koji je koordinirao ovu aktivnosti lovaca. On dodaje da je ove godine zbog intenzivnih jesenskih radova u poljima odaziv lovaca na ovu aktivnost bio nešto manji.

- Za dobar lovački čobanac potrebno je dosta raznog povrća, te više vrsta mesa od divljači, a bitan je i redoslijed kad se sve to stavlja kuhati – kaže nam Dragutin Mikić-Šiljo, lovac „Košute“ iz Pakraca koji je kuhao ovu slavonsku deliciju. Slično razmišlja i Božidar Babić, član LD „Jelen“ iz Požege.

- Neophodna je ljubav za kuhanje, treba odabranog mesa divljači, začina i povrća, ali i mjera za sve to – kaže Babić.

Posjetitelji sajma kupovinom čobanca po cijeni od 20 kuna prikupili su oko tri tisuća kuna, a bili su zadovoljni uksom i kvalitetom čobanca.

-Ova akcija nam mnogo znači, očito je da drugi prepoznaju rad naše udruge, a novac ćemo utrošiti za kupovinu potrepština za organiziranje radionica u poludnevnom boravku za djecu s poteškoćama u razvoju – ističe Snježana Marić, stručna suradnica Udruge „MI“ koja je izrazila zahvalnost Lovačkom savezu i Obrtničkoj komori na organizaciji kuhanja čobanca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije