Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurd

Kreditom HBOR-a sagrađen plastenik, ali stiglo i 40 prijava

'05.05.2010., Bregi Radobojski, Radoboj - U plasteniku kod Marije Salkovic cija je proizvodnja stala zbog brojnih prijava susjede Blazenka Horvat. Hrvatska udruga povrcara daje podrsku daljnjem radu,
'Matija Topolovec/PIXSELL'
06.05.2010.
u 15:50

Po prijavama susjede na imanje Marije Šalković 25 puta je dolazila građevinska inspekcija, a petnaest puta inspekcija zaštite okoliša

Marija Šalković iz Radoboja, vlasnica plastenika, može tek natkatko odahnuti nakon što je jučer u Općinskom sudu u Krapini oslobođena optužbe jer je nastavila radove na plasteniku unatoč tome što je inspekcija zatvorila gradilište.

Prijava susjede

To je tek jedna od brojnih prijava protiv Marije Šalković koje podnosi njezina susjeda Blaženka Lena Horvat. Naime, u zadnje dvije godine, od kada je Marija krenula u investiciju gradnje plastenika i prozodnju povrća i cvijeća, na njezino je imanje 25 puta dolazila građevinska inspekcija, te petnaest puta inspekcija zaštite okolišta. Hajku protiv susjede dizala je Blaženka Horvat, koja je svako malo piše novu prijavu, zbog kako navodi, blata, buke, vode, brujanje agregata, ilegalnih priključaka te da joj plastenik zaklanjanja pogled s njezina dvorišta. Inspekcija je uredno po prijavama izlazila na teren, a sve to skupa ostavilo je posljedice na poslovanje plastenika, koji danas zjapi prazan. – Moja obitelj i ja smo na izmaku snaga. Susjeda mi je uništila egzisteniciju i budućnost, a kredit uredno stiže na naplatu, jer s bankom nisam uspjela dogovoriti reprogramiranje – kaže Marija.

Kredit HBOR-a

Kredit za gradnju plastenika dobila je od HBOR-a, a unatoč podršci države, prijave susjede dovele su do toga da je građevinska inspekcija naredila rušenje objekta i vraćanje u prvobitno stanje, jer je po tadašnjem zakonu trebala građevinska dozvola. Uslijedila je kaznena prijava protiv Marije jer je, unatoč zabrani, nastavila radove, ali sud ipak donosi rješenje kojim poništava prvobitno rješenje o rušenju zbog dopune zakona o uvjetima gradnje. Prošle godine stiže novo rješenje Ministarstva zaštite okoliša da se cijeli postupak obustavlja, što ne znači i da može mirno raditi, jer Blaženka Horvat tvrdi da Marija nema rješenje da može proizvoditi, a ako ga dobije, Blaženka Horvat kaže: – Žalit ću se Ustavnom sudu!

U telefonskom razgovoru još je zaprijetila tužbom ukoliko ne dobije na uvid cijelu priču koju namjeravamo objaviti.

Zbog ovog plastenika predstavnici Zajednice udruga hrvatskih povrćara Mariji Šalković došli su pružiti podršku za nastavak proizvodnje. Dođe li do rušenja objekta povrćari su spremni to fizički spriječiti. Donirali su joj i sadnice salate kako bi pokrenula proizvodnju. Ivan Hodalić, savjetnik ministra poljoprivrede, koji je također bio tamo, kaže da je sramota da nakon tolikog ulaganja u opremu i gradnju, što je podignuto državnim novcem, plastenik zjapi prazan. – Ovo je vrući problem ovdje u Radoboju koji traži brzo rješenje – istaknuo je Hodalić. – Ovaj plastenik trebao je biti ogledni prmjer. Stoga bi Zajednica povrćara Hrvatske svim pravnim sredstvima trebala od ministra Čobankovića tražiti da se ta trakavica prekine – rekao je Luka Čuljak, županijski pročelnik za poljoprivredu.

Ključne riječi

Komentara 5

DM
dr_max
14:15 11.05.2010.

Ova jalna vjestica sabotira posao umjesto da potrazi posao u tom plasteniku i tako zaradi pokoju kunu. Jalni ljudi su stvarno odvratni, pravi ljigavci! Fuj!

RB
Rastu Brojke
11:06 07.05.2010.

Jeb***, pa ovi hrvati su fakat blesavi !??? Lijepo sve zatvorimo i sjednimo pod jabuku, hladimo jaja ili tko vec sto ima i cekajmo grcku... http://www.jutarnji.hr/hrvatski-recept--jalni-susjedi-miniraju-uspjesan-biznis-izvoznici-puzeva-i-glista/758451/

IT
iteski
12:19 13.05.2010.

doista jadno al opet prikaz naše sadašnjice...Nije važno što očito gđa Horvat nema tri zdrave za reći ona samim tim što nije adovoljnja može uništiti očito veliki trud i zalaganje a i javne službe radi nje nisu bez posla ..samo što je svrha..možda da gđa ipak koristi pravo na zdravstveno i potraži tamo pomoć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije