Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadarski branitelji

Komar: Odluka o smanjenju mirovina vrijeđa, to je zbog krize

'20.05.2010. Zadar Javna tribina o aktualnim problemima hrvatskih branitelja u organizaciji udruga proizaslih iz domovinskog rata. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
'Filip Brala/PIXSELL'
20.05.2010.
u 17:45

Draža mi je čistačica ili neki činovnik od onih koji su u ratu samo sjedili i čekali da vide kako će završiti, rekao je državni tajnik Komar.

Smanjenje mirovina hrvatskim ratnim vojnim invalidima i obiteljima poginulih, zatočenih i nestalih branitelja, a iznimka su samo branitelji koji imaju do 3500 kuna, nužna je mjera jer nemamo više toliko novca za mirovine, a svemu je uzrok kriza. Ovo s pravom vrijeđa branitelje, ali i mene, a posebno kada se kaže da su to povlaštene mirovine. Što one nikako nisu – rekao je Zoran Komar, tajnik Ministarstva branitelja, na tribini u Zadru o aktualnoj problematici hrvatskih branitelja. Komar je kazao "da je Registar hrvatskih branitelja objavljen na lopovski način i da se, nažalost, braniteljsku populaciju počinje doživljavati kao cirkusku atrakciju i Big Brother". Komarove riječi izazvale su revolt zadarskih branitelja, a jedan ga je čak optužio za laži i nakon toga napustio tribinu. Branitelji su, osim na smanjenje mirovina, imali i primjedbi na nove odredbe o cestarinama, prava za djecu poginulih branitelja...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije