Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idila

Klepetan s osam dana kašnjenja sletio svojoj Malenoj u gnijezdo

klepetan i malena (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/9
03.04.2011.
u 16:39

Rodan je doletio u subotu oko podneva, prljav kao da je bio u rudniku. U devet godina na krovu škole odgojili su 35 ptića

Brodskim Varošom od jučer opet odjekuje veseli klepet – rodan Klepetan sletio je s osam dana zakašnjenja u gnijezdo svojoj Malenoj na dvorišnoj zgradi škole.

– Nisam bio kod kuće, a susjedi su me zvali telefonom i javili da je neka roda s Malenom u gnijezdu. Istog sam trena pohitao kući, priželjkujući da je to stigao Klepetan. Krenule su mi suze radosnice, nisam se mogao suzdržati kada sam vidio da je to moj rodan. Čim me ugledao s krova, doletio je do mene i tražio da mu dam ribu – opisuje presretni školski domar Stipo Vokić, koji se o rodi Malenoj slomljena krila brine već 18 godina, a o ljubavi Malene i Klepetana i 35 ptića svjedoči već devetu godinu.

Klepetan je, kaže, doletio u subotu oko podneva, prljav kao da je bio u rudniku, no već do jučer očistio je perje i odmorio se od 13.000 kilometara dugog puta.

Malena ne prestaje s veselim klepetom. Danima je pogledavala u nebo i čekala Klepetanov povratak.

– Sada, kada joj se rodan vratio, pravi se važna, kao da me ne poznaje. Uostalom, tako se uvijek ponašala kada bi Klepetan dolazio, on joj je jedini dovoljan – kaže S. Vokić.

Nakon što je sletio, Klepetan se kraće vrijeme družio s Malenom, a onda se bacio na posao potjeravši rodana uljeza koji je nekoliko dana "dosađivao" Malenoj i njegovu ženku iz gnijezda na krovu obližnje škole. To je gnijezdo Klepetan izgradio da ptići imaju gdje biti kada u gnijezdu Malene postane pretijesno za sve.

Unatoč kašnjenju, Klepetan i Malena još će stići imati mlade.

 

Ključne riječi

Komentara 29

PG
praseca gripa
18:45 03.04.2011.

I od roda bi se trebalo nesto naucit,ali ljudi su do te mjere iskvareni,da to vise nisu u stanju. Dobro je da je bar u pticjem svijetu ostalo nesto ovako prelijepo za dusu,a rekla bih i za oko.

TA
tatamlata
09:00 04.04.2011.

Malo ste mi spori s lupanjem minusa? Ajde , navalite ;)

MN
maja-n
17:16 03.04.2011.

U moru teških vijesti i prepucavanja političara koja nisu ni na nivou 2-godišnjeg djeteta, konačno i jedna s lijepim završetkom.:-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije