Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štrajk u mirovanju

Kaštelanski staklenici: Uprava radnicima obećala tri minimalca

'10.03.2010.,Kastela, Hrvatska - Kastelanski staklenici ispod aerodroma Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanović/PIXSELL
09.07.2012.
u 16:43

Dogovoreno je da se svi radnici vrate na posao 12. kolovoza. Rješenje se očekuje nakon prodaje dijela zemljišta zračnoj luci

Uprava Kaštelanskih staklenika i Sindikat postigli su dogovor. Štrajk pokrenut prije mjesec dana stavlja se u mirovanje do 12. kolovoza, a Uprava povlači tužbu protiv Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi, zbog šteta koje su tijekom štrajka nastale na nasadima povrća. Uprava zaposlenicima duguje sedam plaća, a obećali su im isplatu akontacije za tri minimalne plaće.

Kaštelanski staklenici očekuju da će uskoro prodati dio svog zemljišta Zračnoj luci. Iz toga bi trebali uprihoditi oko 22 milijuna kuna koja bi trebala biti dovoljna za pokrivanje većine pristiglih obveza.

– Po informacijama koje imamo iz AUDIO-a uskoro ćemo dobiti pozajmicu za tri minimalne bruto plaće i to bi trebalo biti dovoljno do rješenja prvog dijela programa restrukturiranja – rekao je Jadran Penga, predsjednik Uprave Kaštelanskih staklenika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije