Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podjele u Karlovcu

Josip Boljkovac iz zatvora poručio: Ne bojte se ničeg!

holjevac
kristina štedul fabac/pixsell
18.11.2011.
u 10:26

Akcija u Karlovcu, koju je prije 70 godina vodio V. Holjevac, obilježena je polaganjem cvijeća i partizanima i domobranima

Cvijeće, od jedne strane za partizane, od druge za domobrane – tako je jučer izgledalo obilježavanje 70. godišnjice partizanske akcije koju je vodio Većeslav Holjevac u Karlovcu 17. studenog 1941. Udruga antifašista, odavši počast poginulim borcima NOB-a i braniteljima Domovinskog rata, cvijeće je položila kod biste Ivice Gojaka, a potom i kod Holjevčeve.

 – Ovo je Park narodnih heroja jer nije preimenovan iako heroja nema. Blizu je spomenik za 975 poginulih boraca i 3799 civila, za čije miniranje 1991. nitko nije odgovarao. Ne mogu vjerovati da u 20 godina Grad nije uspio skupiti novac i taj spomenik dovesti u red – kazao je Martin Jendrašic, počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Karlovačke županije. Predsjednik Udruge antifašista Mirko Miladinović pozvao je na suradnju vlast i udruge iz Domovinskog rata te prenio poruku Josipa Boljkovca.

 – Rekao je da nastavimo putem istine i ne bojimo se ničega, bez obzira na to što se događalo – kazao je Miladinović.

 Koordinacija braniteljskih udruga, pak, cvijeće je položila za dvojicu domobrana ubijenih u akciji 1941.

 – Izvući ranjenike iz bolnice i ubiti ih – to je ratni zločin! A za mnoge postupci nikada nisu pokrenuti... Sad zatvaraju Boljkovca. Što se čekalo 20 godina? – upitao je na konferenciji za novinare Mladen Šomek iz Društva političkih zatvorenika. Mile Jurčević, predsjednik Udruge branitelja Slunja, poručio je da se partizani moraju ograditi od zločina, a Mario Mateša, predsjednik koordinacije, pozvao branitelje da glasaju za HDZ.

Komentara 36

AU
autoritet
11:32 18.11.2011.

Dokad će ovim partizanskim životinjama biti dopušteno slaviti svoje zločine?

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
11:30 18.11.2011.

Ovi partizani stvarno dugo žive.

DO
doktorica
10:45 18.11.2011.

a Mario Mateša, predsjednik koordinacije, pozvao branitelje da glasaju za HDZ......kratko i jasno,ako neće onda????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije